Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Devize, viski i zlatne grivne ušivene u postavu...

rssBookmark and Share

Preševo 27.12.2020. Južna Srbija Info

Carinici su 23. i 24. decembra 2020. godine, u saradnji sa policijom, na prelazima Preševo sprečili krijumčarenje neprijavljenih deviza, dok je na Gradini u koferu jednog putnika pronađeno više viskija nego garderobe, a on je uz to i svežanj zlatnih narukvica zamotanih u čarapu ušio u postavu svoje jakne.

Devize, viski i zlatne grivne ušivene u postavu...

Slučaj na Gradini otkriven je kada je za izlaznu kontrolu 23. decembra na red došao „ford galaksi“ nemačke registracije, kojim su trojica braće iz Nemačke putovala ka svojoj zemlji.

Njihovu tvrdnju da nemaju ništa da prijave carinici su ipak želeli da provere, te je usledio detaljan pregled.

Tom prilikom je u jednom od kofera pronađeno čak 10 flaša viskija „džek denijels“, koje su bile pažljivo kamuflirane garderobom.

To međutim, nije bilo sve. Carinik je potom u jakni suvozača, koja je bila prebačena preko njegovog sedišta, napipao nešto ispod postave. Kada je paketić izvađen pošto je rašivena postava na jakni, ispostavilo se da je reč o ženskoj čarapi sa 12 zlatnih narukvica, čija je vrednost procenjena na oko 600.000 dinara.

Istog dana je prilikom detaljnog pregleda na izlaznoj strani prelaza Preševo kod 49-godišnjeg severnomakedonskog državljanina pronađeno skoro 42.000 neprijavljenih švajcarskih franaka.

On je u društvu jednog svog sunarodnika putovao automobilom „folksvagen polo“ švajcarskih registarskih oznaka, a prilikom susreta sa carinicima i on i njegov saputnik su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 10.000 evra.

U slučaju suvozača to se ispostavilo kao tačno, međutim vozač je u džepovima imao pomenutu neprijavljenu sumu, od koje je, nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti 10.000 evra, do okončanja postupka pred sudom zadržano nešto više od 30.000 franaka.

 

Komentara: 0


#   Preševo   Gradina   krijumčarenje   zlato   Granični prelaz   devize   alkoholna pića
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima