Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директори "Тигра" оштетили фирму за 460 милиона динара?

rssBookmark and Share

20.02.2013. Autor: G. P. Foto: Telegraf

У пиротском Вишем и Основном суду покренути су поступци против бивших генералних директора Драгана Николића и Јелене Петковић, али и против свих директора зависних фирми-ентитета у оквиру ове компаније због сумње да је пиротска компанија оштећена за 460 милиона динара.

Директори
Кривични поступци су покренути против Милана Џунића, директора “Тигар хемијски производи”, Драгана Ђорђевића, директора “Тигар обуће”, Жарка Ћирића, директора “Тигар-техничка гума”, Радишка Цветковића из “Тигар-пословни сервис”, Игора Костадиновића, директора и заступника д. о. о. “Трговине”, Драгана Пејчића, директора “Тигар интер риск”, Миодрага Петровића из “Тигар заштитне радионице” и Соње Костић, дирекора “Тигар Инкон”.

Кривичне пријаве их терете да су прибавили противправну имовинску корист на рачун фирми у којима су одговорна лица у име својих фирми закључивали фиктивне ауторске уговоре са београдском фирмом “Пројектинова”.

Према тим уговорима, они су били у обавези да доставе “стручну експертизу из области менаџмента и послова на основу иновације, усавршавања и реализације процеса рада”. Та фиктивна ауторска дела даље је “Пројектинова” наплаћивала од “Тигра АД”, а од наплаћених пара проценат од пет посто је задржавала за себе, а остатак уплаћивала на текуће рачуне директора “Тигрових” зависних фирми.

Основано се сумња да је на овај начин нанета штета “Тигру АД” у периоду од 2003. до 2012. у износу од 460 милиона динара.

У току су и паралелни поступци против бивших генералних директора “Тигра АД” Драгана Николића и Јелене Петковић пред Основним судом у Пироту због основане сумње да су починили кривична дела неуплаћивања пореза по одбитку, и то за укупан износ од преко 50 милиона динара. Драган Николић се терети за 6.410.4154 динара, а Јелена Петковић за 46.546.863 динара.

Данас је, сазнајемо, поднета кривична пријава и против Владимира Николића, директора фабрике “Тигар тајерс”.

Пред пиротским правосуђем у току је и одвојени поступак против Милана Џунића, дирекотра “Тигар хемијски производи”, због прибављања имовинске користи Душану Николићу, власнику фирме “Комета шпед” из Софије.

Бугарска фирма је “Тигру хемијски производи” испостављала фактуре за наводно учињене услуге промоције и презентације производа из асортимана “Тигра хемијски производи”. По том основу, пиротска фабрика је оштећена за укупан износ од 14.984.000 динара.

Самостални синдикат “Тигра” најавио је за 28. фебруар генерални штрајк због катастрофалне ситуације у фирми којој је држава недавно интервентно уплатила 200 милиона динара како би радницима биле исплаћене зараде за новембар и децембар. Радницима, такође, није повезан ни радни стаж.


#     синдикат   Ана Николић   Драган Николић   кривична пријава   Драгана Пејчић   Ана Ђорђевић   самостални синдикат   Драгана Ђорђевић   кривичне пријаве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима