Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktori "Tigra" oštetili firmu za 460 miliona dinara?

rssBookmark and Share

20.02.2013. Autor: G. P. Foto: Telegraf

U pirotskom Višem i Osnovnom sudu pokrenuti su postupci protiv bivših generalnih direktora Dragana Nikolića i Jelene Petković, ali i protiv svih direktora zavisnih firmi-entiteta u okviru ove kompanije zbog sumnje da je pirotska kompanija oštećena za 460 miliona dinara.

Direktori
Krivični postupci su pokrenuti protiv Milana Džunića, direktora “Tigar hemijski proizvodi”, Dragana Đorđevića, direktora “Tigar obuće”, Žarka Ćirića, direktora “Tigar-tehnička guma”, Radiška Cvetkovića iz “Tigar-poslovni servis”, Igora Kostadinovića, direktora i zastupnika d. o. o. “Trgovine”, Dragana Pejčića, direktora “Tigar inter risk”, Miodraga Petrovića iz “Tigar zaštitne radionice” i Sonje Kostić, direkora “Tigar Inkon”.

Krivične prijave ih terete da su pribavili protivpravnu imovinsku korist na račun firmi u kojima su odgovorna lica u ime svojih firmi zaključivali fiktivne autorske ugovore sa beogradskom firmom “Projektinova”.

Prema tim ugovorima, oni su bili u obavezi da dostave “stručnu ekspertizu iz oblasti menadžmenta i poslova na osnovu inovacije, usavršavanja i realizacije procesa rada”. Ta fiktivna autorska dela dalje je “Projektinova” naplaćivala od “Tigra AD”, a od naplaćenih para procenat od pet posto je zadržavala za sebe, a ostatak uplaćivala na tekuće račune direktora “Tigrovih” zavisnih firmi.

Osnovano se sumnja da je na ovaj način naneta šteta “Tigru AD” u periodu od 2003. do 2012. u iznosu od 460 miliona dinara.

U toku su i paralelni postupci protiv bivših generalnih direktora “Tigra AD” Dragana Nikolića i Jelene Petković pred Osnovnim sudom u Pirotu zbog osnovane sumnje da su počinili krivična dela neuplaćivanja poreza po odbitku, i to za ukupan iznos od preko 50 miliona dinara. Dragan Nikolić se tereti za 6.410.4154 dinara, a Jelena Petković za 46.546.863 dinara.

Danas je, saznajemo, podneta krivična prijava i protiv Vladimira Nikolića, direktora fabrike “Tigar tajers”.

Pred pirotskim pravosuđem u toku je i odvojeni postupak protiv Milana Džunića, direkotra “Tigar hemijski proizvodi”, zbog pribavljanja imovinske koristi Dušanu Nikoliću, vlasniku firme “Kometa šped” iz Sofije.

Bugarska firma je “Tigru hemijski proizvodi” ispostavljala fakture za navodno učinjene usluge promocije i prezentacije proizvoda iz asortimana “Tigra hemijski proizvodi”. Po tom osnovu, pirotska fabrika je oštećena za ukupan iznos od 14.984.000 dinara.

Samostalni sindikat “Tigra” najavio je za 28. februar generalni štrajk zbog katastrofalne situacije u firmi kojoj je država nedavno interventno uplatila 200 miliona dinara kako bi radnicima bile isplaćene zarade za novembar i decembar. Radnicima, takođe, nije povezan ni radni staž.


#     sindikat   Ana Nikolić   Dragan Nikolić   krivična prijava   Dragana Pejčić   Ana Đorđević   samostalni sindikat   Dragana Đorđević   krivične prijave
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima