Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Исповест приведеног због поста на Фејсбуку

Bookmark and Share

01.06.2014. Блиц

П. П. (18) је цео дан пунио џакове за насип. То вече написао је на Фејсбук профилу о поплавама оно што је чуо од других волонтера у Баричу. Дан после је приведен.

Исповест приведеног због поста на Фејсбуку

Ћелију је делио са дилером и осумњиченим за убиство. П. П. никада није кажњаван, пише "Блиц". Ухапшен је у кући. Привела су га двојица полицајаца у цивилу. Нису му рекли разлог.

"Тек касније, када сам доведен у станицу полиције "29. Новембар" и када је требало да дам изјаву, чуо сам разлог хапшења. Потом сам пребачен у Палату правде.

Прво ми је речено да ћу бити задржан само 48 сати, а потом је донета одлука о притвору до 30 дана. Ипак, изашао сам после девет дана", прича овај осамнаестогодишњак. Даље додаје: "Полицајци, судија и тужилац били су коректни према мени."

П. П. каже да испрва није могао да поверује да му се догодило да буде ухапшен.

"Себе никада нисам могао да замислим у таквој нити у сличној ситуацији. Нисам могао ни да замислим да ћу допасти затвора. А онда шок. Приводе ме. Онда нови шок, остајем у затвору. Ја сам само написао да је "првог дана поплава било 300 мртвих, нажалост". Написао сам оно што су тог дана док смо волонтирали у Дубоком код Барича остали причали. И ја остајем у затвору", прича.

У ћелији - један за дрогу, други за убиство - и П. П. за пост на Фејсбуку.

"Њих двојица питала су ме зашто сам ухапшен. Рекао сам због Фејсбука. Они су се смејали... а ја сам, потресен као никада у животу, само размишљао када ћу изаћи", каже "Блицов" саговорник.

И онда су почели затворски дани. Без краја и у страху колико ће трајати. П. П. каже да је једино мислио о томе "да ови дани прођу". Није више био сигуран ни у шта. Ипак, у затвору су други били, како сам каже, "океј".

"Али знаш да ниси крив. Олакшање ми је био мој адвокат. Родитељи су ми били у паници, пријатељи забринути. На Фејсбуку, чини ми се, нећу никада више", каже младић.

П. П. је пуштен пре два дана. Већ ради. Тренер је фитнеса и инструктор. И каже: "Само се надам да ћу изаћи из ове страшне ситуације и да нећу имати проблеме".

Иначе, против П. П, К. М. и И. М. поднета је кривична пријава због постова на друштвеним мрежама. Осумњичени су за ширење панике и нереда. Терете се на основу члана 343 КЗ, иако нема видљивих последица њихових дела, наводи "Блиц".

 


#   хапшење   поплава   Фејсбук   кривична пријава   поплава 2014   29. новембар
@facebook @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима