Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кажњена 20.000 динара због проневера од 18 милиона

rssBookmark and Share

28.11.2012. Autor: Agencija TANJUG

Нишком Прекршајном суду правоснажно су осуђени Градска топлана као правно лице и њена ранија директорка Горица Митић, због непоштовања процедуре јавне набавке за превоз мазута из Новог Сада и Панчева за Ниш, рекао је данас портпарол тог суда Мишел Марковић.

Кажњена 20.000 динара због проневера од 18 милиона
То је прва правоснажно окончана пресуда по пријави Државне ревизорске институције због непоштовања процедуре јавне набавке.

Градска топлана као правно лице кажњена је новчаном казном од 100.000 динара, а Митићева је кажњена новчаном казном од 20.000 динара, навео је Марковић.

У првобитно расписаној набавци за превоз 10.000 тона мазута из Новог Сада и Панчева, најповољнији понуђач била је фирма СЛТ "Транс" из Јагодине, али је та набавка обустављена.

Без објављивања јавног позива, Градска топлана је о превозу горива закључила неповољнији уговор у односу на понуду по обустављеном поступку са предузећем "Милетић комерц" из Параћина, казао је Марковић који је био поступајући судија у том предмету.

"Градска топлана и одговорно лице тог јавног предузећа нису обезбедили једнак положај свих понуђача, па су и кажњени за непоштовање прописа који регулишу ту област", напоменуо је Марковић.

Коментара: 0


#   јавне набавке
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима