Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Крађа 2,5 километара заштитне ограде на ауто-путу Ниш-Димитровград

rssBookmark and Share

Ниш 08.02.2018. Јужна Србија Инфо

Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је починиоцима крађа ограда на ауто-путевима у Србији запрећена казна од две до 12 година затвора.

Фото: Коридори Србије
Фото: Коридори Србије

Михајловић је, у писаној изјави за медије поводом најновијег случаја крађе 2,5 километра ограде на новоизграђеној деоници ауто-пута од Ниша до Димитровграда код насеља Јелашница, истакла да су жртве ове крађе сви грађани Србије, чијим је новцем изграђена ова саобраћајница.

Овакви случајеви су много више од обичне крађе, јер је украдено нешто што је грађено новцем свих грађана и што је данас њихово власништво, указала је она.

Михајловић је додала да ово није први пут да неко током ноћи исече жице и стигне до градилишта, и подсетила на сличан случај од пре нешто више од годину дана, на ауто-путу Љиг–Прељина. 

Према њеним речима, годишња штета од таквих крађа на нашим путевима и пругама износи између милион и 1,5 милиона евра.

Она је додала да очекује од извођача да у најкраћем року постави нову ограду и појача мере безбедности на градилишту, као и да починиоци овог кривичног дела буду што пре откривени.


#   Ниш   ауто-пут   Зорана Михајловић   крађа   Јелашница   коридор 10  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима