Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лебане: Ухапшено шест особа због злоупотребе службеног положаја, штета скоро 15 милиона

rssBookmark and Share

Лебане 18.08.2023. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а, Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су шест особа због постојања основа сумње да су незаконитим присвајањем новца ЈКП „Имовина“ Лебане извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја чиме су то предузеће оштетили за више од 14,7 милиона динара.

Илустрација
Илустрација

Ухапшени су Б. Ј. (1973) одговорно лице ЈКП „Имовина“ Лебане и запослени у овом предузећу С. С. (1984), Д. С. (1965) и Ј. С. (1984), као и Д. Д. (1984) и Р. С. (1951) одговорна лица три предузетничке радње из Лебана. Кривичном пријавом ће бити обухваћен и Н. С. (1957) бивше одговорно лице ЈКП „Имовина“ Лебане који се налази на издржавању затворске казне.

Како се сумња, Б. Ј. и Н. С. су уз помоћ осумњичених радника ЈКП „Имовина“, од 2017. до 2021. године, у више наврата, са рачуна овог јавног предузећа без правног основа пренели више од 5,2 милиона динара на своје и рачуне других запослених, као и физичких и правних лица.

Сумњиче се, такође, да су прибавили имовинску корист осумњиченима Д. Д. и Р. С. којима су, по основу 33 фиктивна уговора за грађевинске и друге радове који нису реализовани или су изведени без основа, исплатили више од 9,5 милиона динара са рачуна ЈКП „Имовина“. 

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.


#   Лебане   МУП РС   злоупотреба службеног положаја   ПУ Лесковац   ЈКП Имовина Лебане
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима