Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Прешеву откривено преко 17 килограма марихуане помоћу скенера

rssBookmark and Share

Прешево 14.05.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су 12. маја 2017. године на улазу граничног прелаза Прешево спречили кријумчарење преко 17 килограма марихуане коју су покушала да прокријумчаре два Швеђанина.

На Прешеву откривено преко 17 килограма марихуане помоћу скенера

Дрога је откривена када је на прелаз у 13 часова стигао аутомобил Рено Сеник, шведских регистарских ознака у коме су се налазила два млада Швеђанина од 30 и 35 година, путујући на релацији Грчка – Шведска.

Цариник који је у том тренутку радио на прелазу разговарао је са путницима на њиховом матерњем језику и они су му рекли да са собом носе само лични пртљаг и да немају ништа да пријаве за контролу.

Ипак, сумњу искусног цариника побудила је чињеница да су рекли како су претходне три недеље туристички боравили у Грчкој, а да притом нису имали готово никакав пртљаг. Због тога је аутомобил послат на детаљан преглед мобилним скенером, чија је слика указала на неправилности у задњим вратима, вратима од пртљажника, као и шупљунама изнад задњих точкова.

Када су уклонили тапацирунг поменутих врата, пред цариницима су се указали пакети дроге умотани у најлон, а младићи су почели да се правдају рекавши да су морали да покушају кријумчарење због нагомиланих коцкарских дугова.

Вађење пакета са дрогом је завршено и њихова укупна тежина износи 17.605 грама.


#   Прешево   марихуана   царина   скенер   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима