Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Стрезимировцима спречено кријумчарење 85 златника

rssBookmark and Share

Сурдулица 17.04.2021. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 14. априла 2021. године на излазу граничног прелаза Стрезимировци спречили покушај једног путника да прокријумчари чак 85 златника.

На Стрезимировцима спречено кријумчарење 85 златника

Покушај кријумчарења злата је откривен када је на ред за редовну царинску контролу на излазу из земље пристигао комби са приколицом холандских регистарских ознака.

Комбијем је управљао 45-годишњи холандски држављанин турске националности који је, из Холандије у којој живи, кренуо на пут ка Турској. На питање цариника да ли има нешто да пријави, путник је одговорило да са собом носи само личне ствари.

Током детаљног прегледа који је уследио, у кабини возила је откривена најлон кеса са две кутијице пуне златника и нешто накита.

У кутијицама се налазило укупно 85 златника и то: 70 златника пречника 18 мм, 12 златника пречника 21 мм, 2 златника пречника 30 мм, док је највећи имао пречник од 35 мм. Поред златника у једној од кутијица откривен је и златни ланац дуг готово пола метра (49 цм).

Након прецизног мерења утврђено је да је укупна тежина откривеног злата 226,7 грама.

Против путника је покренут прекршајни поступак, док је злато привремено задржано, као и возило јер вредност прекршаја прелази вредност једне трећине путничког комбија у коме је откривена кријумчарена роба. 


#   Сурдулица   царина   Бугарска   Гранични прелаз   дукати   Стрезимировци
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима