Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покушај шверца скупоцених сатова вредности око 47.000 долара

rssBookmark and Share

Сурдулица 24.08.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су, на прелазу Стрезимировци општина Сурдулица са суседном Бугарском, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења два мушка часовника робних марки "Rolex" и "Tudor", чија је вредност процењена на око 47.000 долара, саопштено је из Управе царина.

Покушај шверца скупоцених сатова вредности око 47.000 долара

Прекршај је, како се наводи, откривен када је за детаљан преглед на улазу у земљу издвојен аутомобил "ауди" страних регистарских ознака, којим су из Холандије ка Бугарској путовала двојица мушкараца.

Додаје се да су, на уобичајено питање о роби за пријављивање, путници рекли да са собом носе само лични пртљаг.

"Приликом детаљног прегледа који је ипак уследио, у торби која се налазила у пртљажнику аутомобила пронађена су два поменута фирмирана часовника у оригиналним паковањима", наводе из Управе царина.

Како је наведено, након откривања прекршаја 22-годишњи возач је рекао да у Холандији има продавницу скупих сатова и да није знао да их треба пријавити на граници.

Додаје се да је, због чињенице да вредност робе у прекршају премашује трећину вредности аутомобила, до окончања прекршајног поступка пред судом задржан и ''ауди'', чија је вредност процењена на готово 53.000 долара.


#   Сурдулица   царина   Гранични прелаз   сатови   Стрезимировци
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима