Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НАПАСТВОВАО РОЂЕНУ ЋЕРКУ

rssBookmark and Share

05.05.2009.

НАПАСТВОВАО РОЂЕНУ ЋЕРКУ

Д. К. pressonline.rs

Полиција ухапсила Радована С. из села Вукања код Алексинца због сумње да је сексуално злостављао петнаестогодишњу ћерку. Насилнику одређен притвор од недељу дана

Радован С. из алексиначког села Вукања ухапшен је због сумње да је сексуално злостављао своју петнаестогодишњу ћерку! Он се сумњичи да је 2. маја у вечерњим часовима у својој породичној кући „извршио недозвољене полне радње над својом ћерком".

Два дана касније, Радована је један од комшија пријавио полицији јер му је овај претио. Када је полиција стигла у Вукању, девојчица им се пожалила на очево понашање, па је он ухапшен.

Истражни судија Општинског суда у Алексинцу Благоје Стефановић каже да не може да износи детаље овог догађаја до окончања истраге.

- Још нисам саслушао оштећену, тако да у овом тренутку не могу да кажем шта се тачно десило. Против осумњиченог је поднета кривична пријава због сумње да је извршио недозвољене полне радње над својом ћерком и одређен му је притвор до осам дана - рекао је Стефановић за Пресс.

Осумњичени је након развода од супруге живео сам са ћерком. Није био стално запослен, а његов отац Живота, који станује у комшилуку, каже да је узрок свих Радованових проблема ракија.

Тукао и оца

- Кад би био трезан са њим се још некако могло разговарати, а када би се напио, што је било врло често, сваког је псовао. Мене је стално малтретирао, тражио је паре за ракију, покушавао је и да ме туче. Незгодан је човек, био је и пет месеци у затвору због неких свађа и крађе. Саветовао сам му да се мане алкохола и да се окрене породици, али све је било џаба - каже Живота, и додаје:

- Шта се заиста дешавало између сина и унуке не знам. Њега је жена оставила кад је мала имала само три месеца. Преудала се па је дете ретко обилазила. Прошле године је унука била неколико месеци код ње, али се поново вратила у Вукању. Знам да ју је Радован малтретирао. Долазио би касно кући пијан, викао је и претио, није јој дозвољавао да учи. Она је све то трпела, ретко се жалила. Долазила је код мене, месила ми хлеб и помагала у кућним пословима јер мој отац и ја живимо сами.

Живота истиче да је за синовљево хапшење чуо од свог оца Милете, јер је у уторак био заузет пољским радовима.

- Дошао сам кући са њиве када ме је пресрео отац и рекао ми да је од комшија чуо да је Радован учинио велико зло. Не могу да верујем да је могао да насрне на рођену ћерку! Ако је то што се сумња стварно истина, не треба никада да изађе из затвора - прича Живота плачући.

Мештани Вукање нису зачуђени вешћу да се њихов комшија нашао иза решетака.

Жена га напустила

- Он је пргав и зао човек. Са свима се свађао, а био је вољан и да се потуче. Волео је и да украде, због тога је био и у затвору.

Непрестано је био пијан, па никада није успео да задржи посао. Зато га је и жена напустила, а допустио је и да му ћерка живи у беди.

Дете му треба одузети - прича један од Радованових познаника.

Центар за социјални рад у Алексинцу обезбедио је злостављаној девојчици привремени смештај у једној породици. Њеном оцу, уколико буде осуђен, прети казна затвора до три године.

Насртао на жене

Мештани Вукање тврде да је Радован имао обичај да пијан насрће на жене.

- Када би се напио био би врло агресиван, нарочито према женама. Тога дана, када је насрнуо и на ћерку, напао је још једну комшиницу - каже један од Вукањаца.

Отац осумњиченог потврђује да су му се неке жене жалиле на сина.

- Причала ми је једна комшиница да је Радован упао мртав пијан и да јој је говорио неке непристојне ствари. Да ли је ту било још нечега не знам, али не би ме чудило јер пијан није знао шта ради - каже Живота.


Оптужен отац блудник

Д. С, Новости

После спроведене истраге, Општинско тужилаштво у Алексинцу подигло је оптужни предлог

против Радована С. (45) из Вукање јер је над петнаестогодишњом ћерком починио недозвољене полне радње.

Истовремено, одлучено је да му се притвор продужи за још месец дана, а према речима судије Небојше Цолића, која води овај случај, суђење ће убрзо бити и заказано. За ово кривично дело, иначе, запрећена је казна затвора до три године.

Девојчица све време тврди да се отац пијан увлачио у њен кревет и да ју је само пипкао. С друге стране, Радован С. је признао да је често био под утицајем алкохола, али да се не сећа да је покушавао да нанесе неко зло ћерки јединици.

Радован С. је ухапшен 4. маја, када му је после саслушања одређен притвор од осам дана. У међувремену, саслушани су сви сведоци.

Девојчица је од шестог месеца одрастала са дедом и оцем, јер се мајка преудала.

- После свега што јој се догодило, адаптирала се у хранитељској породици у Алексинцу. Врло добар је ђак и пошто јој је мало остало до завршетка осмог разреда - каже директорка Центра за социјални рад Душица Стојадиновић.


#   полиција   Центар за социјални рад   истражни судија   кривична пријава   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима