Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ново суђење Николи Тошићу за несрећу у којој је страдала Вања Јанковић

rssBookmark and Share

08.11.2016. Јужна Србија Инфо

10.11. поново ће бити одржано суђење Николи Тошићу, који је возећи мотоцикл у пијаном стању скривио саобраћајну несрећу у којој је страдала осамнаестогодишња Вања Јанковић

Вања Јанковић, Фото: приватна архива
Вања Јанковић, Фото: приватна архива

Казна од четири и по године затвора коју је изрекао Виши суд је правоснажна. Апелациони суд вратио је у процес суђење за дело НЕПРУЖАЊА ПОМОЋИ ПОВРЕЂЕНОМ ЛИЦУ, за које је Тошић био ослобођен.

Тошић је априла првостепеном одлуком Вишег суда осуђен на четири и по године затвора. Суд је ову казну изрекао за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, јер је пијан возио мотоцикл без регистарских ознака непрописаном брзином. Никола Тошић се теретио и за кривично дело НЕПРУЖАЊА ПОМОЋИ ПОВРЕЂЕНОМ ЛИЦУ.

Он је након несреће позвао људе не би ли му помогли, истом приликом није рекао присутнима да је Вања била са њим на мотоциклу. Желећи да спаси себе од казне, није позвао помоћ не би ли помогао Вањи. Виши суд је првобитно ослободио Николу Тошића за ово делу, позивајући се на судску праксу.

Апелациони суд поништио је ову одлуку и вратио случај у процес.

Подсетимо, Вања Јанковић страдала је 22. јула 2015. године. Несрећу у којој је Вања изгубила живот скривио је Никола Тошић. Тошић је возио мотоцикл у пијаном стању и на надвожњаку код код Горње Врежине изазвао несрећу. Тошић је након несреће позвао помоћ за себе, све време сакривајући да је Вања била са њим. Није се потрудио да помогне Вањи и више пута је мењао исказ.

Никола Тошић пртиворен је одмах након несреће, а два месеца после несреће у којој је Вања Јанковић изгубила живот, Тошић је пуштен на слободу.

Коментара: 0


#   саобраћајна незгода   убиство   виши суд   апелациони суд   Вања Јанковић   кривично дело   Никола Тошић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима