Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novo suđenje Nikoli Tošiću za nesreću u kojoj je stradala Vanja Janković

rssBookmark and Share

08.11.2016. Južna Srbija Info

10.11. ponovo će biti održano suđenje Nikoli Tošiću, koji je vozeći motocikl u pijanom stanju skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala osamnaestogodišnja Vanja Janković

Vanja Janković, Foto: privatna arhiva
Vanja Janković, Foto: privatna arhiva

Kazna od četiri i po godine zatvora koju je izrekao Viši sud je pravosnažna. Apelacioni sud vratio je u proces suđenje za delo NEPRUŽANjA POMOĆI POVREĐENOM LICU, za koje je Tošić bio oslobođen.

Tošić je aprila prvostepenom odlukom Višeg suda osuđen na četiri i po godine zatvora. Sud je ovu kaznu izrekao za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer je pijan vozio motocikl bez registarskih oznaka nepropisanom brzinom. Nikola Tošić se teretio i za krivično delo NEPRUŽANjA POMOĆI POVREĐENOM LICU.

On je nakon nesreće pozvao ljude ne bi li mu pomogli, istom prilikom nije rekao prisutnima da je Vanja bila sa njim na motociklu. Želeći da spasi sebe od kazne, nije pozvao pomoć ne bi li pomogao Vanji. Viši sud je prvobitno oslobodio Nikolu Tošića za ovo delu, pozivajući se na sudsku praksu.

Apelacioni sud poništio je ovu odluku i vratio slučaj u proces.

Podsetimo, Vanja Janković stradala je 22. jula 2015. godine. Nesreću u kojoj je Vanja izgubila život skrivio je Nikola Tošić. Tošić je vozio motocikl u pijanom stanju i na nadvožnjaku kod kod Gornje Vrežine izazvao nesreću. Tošić je nakon nesreće pozvao pomoć za sebe, sve vreme sakrivajući da je Vanja bila sa njim. Nije se potrudio da pomogne Vanji i više puta je menjao iskaz.

Nikola Tošić prtivoren je odmah nakon nesreće, a dva meseca posle nesreće u kojoj je Vanja Janković izgubila život, Tošić je pušten na slobodu.

Komentara: 0


#   saobraćajna nezgoda   ubistvo   viši sud   apelacioni sud   Vanja Janković   krivično delo   Nikola Tošić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima