Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tošić se ne seća kako je stradala Vanja Janković na njegovom motoru

rssBookmark and Share

21.12.2016. Južna Srbija Info

Juče jeodržan novi pretres u suđenju Nikoli Tošiću iz Malče. Nikoli Tošiću sudi se zbog smtri Vanje Janković, koja je stradala 22. jula 2015. godine. Vanja je život izgubila u saobraćajnoj nesreći , koju je izazvao Nikola Tošić vozeći motocikl u alkoholisanom stanju.

Tošić se ne seća kako je stradala Vanja Janković na njegovom motoru

Nikola Tošić je pravosnažno osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora na osnovu optužnice koja ga tereti za teško delo protiv bezbednosi saobraćaja. Za krivično delo nepružanja pomoći povređenom licu Tošić je prvobitnom odlukom Višeg suda bio oslobođen. Apelacioni sud je ukinuo ovu presudu i naložio ponovni pretres.

Na ponovnom pretresu ispitani su privilegovani svedoci i neuropsihijatar.

I izveštaju neuropsihijatra se navodi da je Tošić bio nesvestan svojih radnji u periodu trajanja „nokauta“ u boksu i da je postao svestan svega čim je obavio prvi telefonski poziv. Podsećanja radi Tošić je iste večeri, 20 minuta posle nesreće (00:40 sati) pozvao roditelje i prijatelje da mu pomognu. Elem Tošić je znao gde se nalazi, imao je potpunu prostornu orijetaciju, jer je pomoć za njega stigla na pravo mesto. Nažalost, pomoć za Vanju niko nije tražio, niti se trudio da joj pomogne.

U medicinsko izveštaju jasno stoji da Tošić nije imao potres mozga, niti frakturu lobanje, dakle nije imao povrede koje bi uticale na to da se on ničega ne seća. Kako on sam ističe.
  
Okrivljeni Nikola Tošić je na ovom pretresu, nakon izveštaja neuropsihijatra, počeo da daje do sada nepoznate činjenice vezane za 22. jul 2015.godine. Tošić je samoinicijativno, bez pitanja sudije ili pravnih zastupnika izjavio da kobne večeri nije šetao po mostu, da nije dirao Vanju, te da je ona bila 40 metara od njega i da je bila dole (verovatno je mislio ispod nadvožnjaka). Ostaje nejasno kako se naprasno setio nekih detalja, ako je više puta ranije isticao da se ne seća ničega i da nije bio svestan da je vozio nekoga. Kako zna šta je uradio ili nije.
  
Tošić je još rekao da je od strica saznao da je bio učesnik saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom. Na pitanje sudije: da li je pitao ko je stradao, odgovorio je sa NE, što je izazvalo sumnju, roditelja Vanje Jnaković.

Zbog izostanka veštaka sudsko-medicinske struke, novi pretres zakazan je za 11.  januar.
 

Komentara: 0


#   apelacioni sud   motocikl   suđenje   Vanja Janković   krivično delo   Nikola Tošić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima