Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тошић се не сећа како је страдала Вања Јанковић на његовом мотору

rssBookmark and Share

21.12.2016. Јужна Србија Инфо

Јуче јеодржан нови претрес у суђењу Николи Тошићу из Малче. Николи Тошићу суди се због смтри Вање Јанковић, која је страдала 22. јула 2015. године. Вања је живот изгубила у саобраћајној несрећи , коју је изазвао Никола Тошић возећи мотоцикл у алкохолисаном стању.

Тошић се не сећа како је страдала Вања Јанковић на његовом мотору

Никола Тошић је правоснажно осуђен на четири године и шест месеци затвора на основу оптужнице која га терети за тешко дело против безбедноси саобраћаја. За кривично дело непружања помоћи повређеном лицу Тошић је првобитном одлуком Вишег суда био ослобођен. Апелациони суд је укинуо ову пресуду и наложио поновни претрес.

На поновном претресу испитани су привилеговани сведоци и неуропсихијатар.

И извештају неуропсихијатра се наводи да је Тошић био несвестан својих радњи у периоду трајања „нокаута“ у боксу и да је постао свестан свега чим је обавио први телефонски позив. Подсећања ради Тошић је исте вечери, 20 минута после несреће (00:40 сати) позвао родитеље и пријатеље да му помогну. Елем Тошић је знао где се налази, имао је потпуну просторну оријетацију, јер је помоћ за њега стигла на право место. Нажалост, помоћ за Вању нико није тражио, нити се трудио да јој помогне.

У медицинско извештају јасно стоји да Тошић није имао потрес мозга, нити фрактуру лобање, дакле није имао повреде које би утицале на то да се он ничега не сећа. Како он сам истиче.
  
Окривљени Никола Тошић је на овом претресу, након извештаја неуропсихијатра, почео да даје до сада непознате чињенице везане за 22. јул 2015.године. Тошић је самоиницијативно, без питања судије или правних заступника изјавио да кобне вечери није шетао по мосту, да није дирао Вању, те да је она била 40 метара од њега и да је била доле (вероватно је мислио испод надвожњака). Остаје нејасно како се напрасно сетио неких детаља, ако је више пута раније истицао да се не сећа ничега и да није био свестан да је возио некога. Како зна шта је урадио или није.
  
Тошић је још рекао да је од стрица сазнао да је био учесник саобраћајне несреће са смртним исходом. На питање судије: да ли је питао ко је страдао, одговорио је са НЕ, што је изазвало сумњу, родитеља Вање Јнаковић.

Због изостанка вештака судско-медицинске струке, нови претрес заказан је за 11.  јануар.
 


#   апелациони суд   мотоцикл   суђење   Вања Јанковић   кривично дело   Никола Тошић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима