Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Oчи у очи с лоповом: крао дрва из дворишта, уловила га власница, а он је отерао

rssBookmark and Share

Прокупље 02.10.2013. Autor: Telegraf

Славица Златановић из Прокупља, обилазећи своју викендицу у прокупачком селу Горња Топоница, затекла је М. С. ( 62) из Доње Топонице, како јој краде дрва из дворишта! Уплашено га је упитала шта то ради, кад се лопов дрзнуо да јој одбруси.

Oчи у очи с лоповом: крао дрва из дворишта, уловила га власница, а он је отерао

- Видела сам паркиран култиватор без таблица испред дворишта. Приколица је била скоро пуна мојих насецканих дрва, а траг је водио до оставе за дрва. Када сам пришла видела сам крупнијег човека у маскирној јакни како у рукама износи дрва. Упитала сам га шта то ради, а он ми је дрско одговорио да бежим одатле - прича још увек у чуду Славица.

Она додаје да се померила и ушла у кола, јер није смела да реагује пошто је била сама.

- Кренула сам назад у намери да пронађем полицијску патролу. Нисам смела да се упустам у даљу расправу с њим. Убрзо сам наишла на саобраћајног полицајца. Када сам се после двадесетак минута с полицијом вратила у своје двориште, лопова није било – додаје она и наглашава да се све десило око 16 сати у сред бела дана.

Полиција је оперативним путем убрзо идентификовала лопова, посетила га, али је он дрско договорио да без судског налога не могу да уђу у његову кућу! Послат му је позив да се јави на разговор у полицијску станицу у Белољину, где је М. С. тврдио да је дрва добио од брата!

Најгоре од свега је то што је у питању крађа малих вредности и што оштећени само може приватно да гони лопова, па се овакве ситуације дешавају готово свакодневно. Посебно сада, када су у порасту крађе дрва за огрев.


#   Прокупље   Доња Топоница
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима