Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опасности од пожара са Космета

rssBookmark and Share

Топлица река 13.09.2011. Аutor : T.D

Пожар који од суботе бесни у подујевској општини дуж административне линије између Косова и централне Србије,не прети да се прошири и на села у куршумлијској општини,Казао је за ''Јужну Србију'' начелник за ванредне ситуације у Прокупљу Срђан Митровић .

Опасности од пожара са Космета

Начелник одељења за ванредне ситуације у Прокупљу Срђан Митровић изјавио је да је спречено ширење пожара са Космета преко административне линије на територију општине Куршумија и да је ватра под контролом.

Он је казао да пожар на административној линији, који је захватио око седам километара на територији Преполца, Дабиновца и Вукојевца, контролише пет ватрогасаца и 10 полицајаца уз помоћ припадника Војске Србије.

Митровић је рекао да је пожар избио у суботу на територији Косова и Метохије, и да ватра још гори на простору Космета.

-Имали смо пожаре на неприступачним теренима, а у Пролом бањи скоро да нисмо могли ни да приђемо цистернама довољно близу пожара, Изјавио је шеф дежурне ватрогасне службе у Прокупљу Драшко Стевановић.

-Најугроженији је атар села Дабиновци јер део тог атара припада и подујевској општини. Ипак, на срећу, с обзиром да смо 24 часа на терену, за сада нема проблема - кажу у МУП-у.

Највећи проблем је што је 102 километара, колико се кроз Куршумлијску општину простире административна линија са Косметом, планинско подручје, па је до многих делова готово немогуће доћи што знатно отежава посао ватогасцима,полицији и Војсци Србије који већ три дана покушавају да угасе пожар .

Према речима Бранислава Проловића,директора Шумског газдинства "Топлица" проблем је што са подујевске стране нико не гаси пожар он каже да ће се ватра проширити на непрегледне шуме и пожар ће добити веће размере уколико ускоро не интервенише неко са Косметске стране.


#   Топлица река   Срђан Митровић   административна линија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима