Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пиромане открили телефонски разговори

rssBookmark and Share

22.01.2013. Izvor: Telegraf

Вештачењем тзв. базних станица мобилне телефоније којим полиција утврђује присуство одређених лица и њихових мобилних телефона на месту или у непосредној близини извршења кривичног дела, инспектори Полицијске управе у Врању установили су да су пре и после паљења аутомобила председника СПС и градоначелника Врања Зорана Антића у септембру 2011. базне станице на лицу места регистровале телефонску комуникацију тројице људи преко мобилних телефона – контроверзног врањског бизнисмена, власника казина и кладионица Дејана Николића зв. Кантар (33), кик-боксера Милоша Поповића зв. Пакман (23) и Милоша Цветковића зв. Бањурац (23).

Пиромане открили телефонски разговори
Поповић је после хапшења „пироманске групе“ 28. децембра прошле године осумњичен за директно извршење кривичног дела изазивање опште опасности, а остала двојица за саизвршилаштво. Они су хапшени непосредно након извршења дела, али су негирали да су се тада налазили у Врању. Нови докази довели су до њиховог хапшења и притварања 28. децембра 2012.

Као докази за подметање пожара под ауто генсека СПС Бранимира Стојанчића од 11. новембра 2012, полиција је, као материјални доказ против наводног извршиоца, одборника СНС у Скупштини града Врања Милоша Младеновића зв. Жаба (25), тужилаштву понудила трагове честица бензина са његових патика и дуксерице, али и трагове Младеновићевог ДНК са кутије шибица пронађене пар метара од места паљевине.

Телефони ухапшеног Божидара Стојановића зв. Карадник (26) и још једне особе која је у бекству у ноћи између 9. и 10. јула 2012, када је плануо „порше каен“ директора предузећа „Прогресив“ у Врању Трифуна Доковског, налазили су се наводно на месту где је џип изгорео. Извор из локалне полиције тврди за Телеграф.рс да је слично било и код паљевине аута власника ресторана „Трон“ Ненада Митића 1. марта 2011. Телефонима су тада, према полицијским доказима достављеним суду уз кривичну пријаву, извршење дела договарали већ поменути одборник СНС Младеновић, Милош Анђелковић (23), Цветковић који је наводно учествовао и у паљевини градоначелниковог аута, те још један осумњичени у бекству чије се име не саопштава.

За паљевину аутомобила власника аутопревозног предузећа „Поглед“ Слађана Богатиновића рано ујутро 13. новембра 2012. полиција сумњичи поменутог Анђелковића, са наводно његовом ДНК на флаши „кока коле“ пронађене у близини лица места.

Адвокат Драган Николић, бранилац ухапшеног Младеновића, уједно и председник Окружног одбора СНС, негирао је да је уопште било телефонске комуникације између одборника СНС и осталих осумњичених.

- Многи од њих уопште се не познају, не друже и никада нису контактирали међусобно – тврди Николић.

Адвокат Слободан Нешић који брани четворицу ухапшених, каже да не постоје никакви докази против осумњичених, те да „не постоје чак ни основи сумње против његових клијената“.

- Полиција је од Телекома добила листинге мобилних телефона из којих се види да су неки од осумњичених међусобно имали више хиљада размењених позива и СМС порука у време паљења – тврди извор из врањске полиције.

Коментара: 0


#   полиција   Драган Николић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима