Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Piromane otkrili telefonski razgovori

rssBookmark and Share

22.01.2013. Izvor: Telegraf

Veštačenjem tzv. baznih stanica mobilne telefonije kojim policija utvrđuje prisustvo određenih lica i njihovih mobilnih telefona na mestu ili u neposrednoj blizini izvršenja krivičnog dela, inspektori Policijske uprave u Vranju ustanovili su da su pre i posle paljenja automobila predsednika SPS i gradonačelnika Vranja Zorana Antića u septembru 2011. bazne stanice na licu mesta registrovale telefonsku komunikaciju trojice ljudi preko mobilnih telefona – kontroverznog vranjskog biznismena, vlasnika kazina i kladionica Dejana Nikolića zv. Kantar (33), kik-boksera Miloša Popovića zv. Pakman (23) i Miloša Cvetkovića zv. Banjurac (23).

Piromane otkrili telefonski razgovori
Popović je posle hapšenja „piromanske grupe“ 28. decembra prošle godine osumnjičen za direktno izvršenje krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, a ostala dvojica za saizvršilaštvo. Oni su hapšeni neposredno nakon izvršenja dela, ali su negirali da su se tada nalazili u Vranju. Novi dokazi doveli su do njihovog hapšenja i pritvaranja 28. decembra 2012.

Kao dokazi za podmetanje požara pod auto genseka SPS Branimira Stojančića od 11. novembra 2012, policija je, kao materijalni dokaz protiv navodnog izvršioca, odbornika SNS u Skupštini grada Vranja Miloša Mladenovića zv. Žaba (25), tužilaštvu ponudila tragove čestica benzina sa njegovih patika i dukserice, ali i tragove Mladenovićevog DNK sa kutije šibica pronađene par metara od mesta paljevine.

Telefoni uhapšenog Božidara Stojanovića zv. Karadnik (26) i još jedne osobe koja je u bekstvu u noći između 9. i 10. jula 2012, kada je planuo „porše kaen“ direktora preduzeća „Progresiv“ u Vranju Trifuna Dokovskog, nalazili su se navodno na mestu gde je džip izgoreo. Izvor iz lokalne policije tvrdi za Telegraf.rs da je slično bilo i kod paljevine auta vlasnika restorana „Tron“ Nenada Mitića 1. marta 2011. Telefonima su tada, prema policijskim dokazima dostavljenim sudu uz krivičnu prijavu, izvršenje dela dogovarali već pomenuti odbornik SNS Mladenović, Miloš Anđelković (23), Cvetković koji je navodno učestvovao i u paljevini gradonačelnikovog auta, te još jedan osumnjičeni u bekstvu čije se ime ne saopštava.

Za paljevinu automobila vlasnika autoprevoznog preduzeća „Pogled“ Slađana Bogatinovića rano ujutro 13. novembra 2012. policija sumnjiči pomenutog Anđelkovića, sa navodno njegovom DNK na flaši „koka kole“ pronađene u blizini lica mesta.

Advokat Dragan Nikolić, branilac uhapšenog Mladenovića, ujedno i predsednik Okružnog odbora SNS, negirao je da je uopšte bilo telefonske komunikacije između odbornika SNS i ostalih osumnjičenih.

- Mnogi od njih uopšte se ne poznaju, ne druže i nikada nisu kontaktirali međusobno – tvrdi Nikolić.

Advokat Slobodan Nešić koji brani četvoricu uhapšenih, kaže da ne postoje nikakvi dokazi protiv osumnjičenih, te da „ne postoje čak ni osnovi sumnje protiv njegovih klijenata“.

- Policija je od Telekoma dobila listinge mobilnih telefona iz kojih se vidi da su neki od osumnjičenih međusobno imali više hiljada razmenjenih poziva i SMS poruka u vreme paljenja – tvrdi izvor iz vranjske policije.


#   policija   Dragan Nikolić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima