Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prvi preletač Srbije ulazi u Skupštinu: Dragan Nikolić promenio šest stranaka

rssBookmark and Share

Vranje 09.02.2014. Blic

Na listi SNS za republičke izbore je advokat iz Vranja Dragan Nikolić, akter tuča i jedan od rekordera među preletačima.

Prvi preletač Srbije ulazi u Skupštinu: Dragan Nikolić promenio šest stranaka

Nikolić je u sadašnjem sazivu poslanik, a na listi je na poziciji 68. Dosad je promenio šest stranaka. U Vranju je na lokalnoj listi moćnih zauzeo drugo mesto uz obrazloženje da je jedan od najbogatijih političara, a široj javnosti postao je poznat posle incidenta sa načelnikom vranjske policije Slađanom Velinovićem. Nikolić je posle tvrdio da nije napao načelnika već “samo na trenutke povisio ton”.

Poslanik SNS se potom obreo u tuči sa stranačkim kolegama. Tada je Aleksandar Vučić raspustio vranjski odbor i naveo: “Naša je namera da nas predstavljaju najbolji ljudi, a ne oni koji će zarad svojih fotelja da pribegavaju nasilju...”

Sa kim je bio...
Pre SNS Nikolić je 2004. bio na listi “Za narodno jedinstvo” Marjana Rističevića i Borislava Pelevića, 2006. izabran je za predsednika Pčinjskog odbora Nove Srbije, kada je ta stranka bila na vlasti. Bio je i izvršni sekretar Narodne radikalne stranke Veljka Guberine, potom je prešao u SRS. Nije zaobišao ni SPO. Ipak, Nikolić javno tvrdi da je “stalno samo pratio Tomislava Nikolića, predsednika Srbije”.

Nikolić je, međutim, tvrdio da nije učestvovao u premlaćivanju odbornika SNS Slobodana Petrovića, uz koga je ipak stao predsednik Skupštine opštine Vranje Dejan Tričković, član SNS.

Pre oko 15 dana Nikolić je ustvrdio da je žrtva. Kako je naveo, napala su ga četiri lica u njegovoj advokatskoj kancelariji. Tvrdi da je policija pronašla palicu u kancelariji, a o celom incidentu kaže: „Mislim da je reč o iznuđivačima”.


#   Vranje   SNS   policija   Dejan Tričković   Aleksandar Vučić   izbori   Ana Nikolić   Dragan Nikolić   izbori 2014
@sns_srbija @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima