Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Похапшено 13 цариника због злоупотреба

rssBookmark and Share

08.10.2013. Autor: M.Mitić

Управа царина саопштила jе да jе полициjа данас привела 13 царинских службеника осумњичених за злоупотребу службеног положаjа.

Похапшено 13 цариника због злоупотреба

Реч jе о наставку акциjе познате као "Учитељ" започете почетком априла у коjоj jе приведено укупно 28 особа, међу коjима jе и 20 цариника, осумњичених да су оштетили државу за око 250 милиона динара.

Управа царина jе активно учествовала у акциjи "Учитељ" коjа траjе више од годину дана, обезбедивши неопходну документациjу на коjоj jе случаj и заснован, чиме jе jош jедном потврдила одлучност ове институциjе у борби против корупциjе у сопственим редовима, наводи се у саоштењу.

Цариници коjи су до сада приведени осумњичени су као део криминалне групе коjа jе током прошле године увезла 113 контеjнера са гардеробом из Kине, а за коjу jе подношена лажна документациjа у коjоj jе измењена врста робе коjа се увози.

Самим тим наплаћен jе мањи износ царинских дажбина и пореза, чиме jе оштећен републички буџет.

Oсумњицени су приведени у полициjу одакле ће након саслушања бити приведени у тузилаштво за организоваин криминал коjе ће одлучити против коjих осумњичених ће покренути истрагу.

Управа царина подсећа у саоспстењу да царинска служба располаже са две телефонске линиjе на коjе jе могуће да грађани приjаве све неправилности у раду царинских службеника - "Oтворена царинска линиjа" 064/732 и дежурна телефонска линиjа Унутрашње контроле 066/ 303-300.


#   криминал   Управа царина   управа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима