Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Појачано присуство полиције због избора

rssBookmark and Share

19.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Косовска полиција ће због одржавања другог круга српских председничких избора на Косову сутра појачати присуство на северу покрајине, изјавио је данас регионални портпарол косовске полиције Бесим Хоти.

Појачано присуство полиције због избора

Хоти је рекао да ће припадници косовске полиције, као и у првом кругу избора 6. маја, бити присутни у близини бирачких места како би обезбедили места гласања а у циљу очувања јавног реда и мира.

“Имаћемо скоро исти план као 6. маја и заједно са Кфором и Еулексом ћемо надгледати целокупан процес што се тиче опште безбедности. Појачано присуство полиције ће бити у мешовитим срединама као и у непосредној близини биралишта како би били очувани јавни ред и мир”, рекао је Хоти.

Он је додао да ће на северу Косова и у митровичком региону на 13 локација бити 37 бирачких места и да ће косовска полиција покрити све локације на којима ће особље Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) бити надлежно за процес избора.

Изборни материјал за други круг председничких избора стигао је пре неколико дана на Косово, а изборне радње за сутрашње изборе спроводе представници Мисије ОЕБС-а.

Као и на изборима 6. маја, гласаће се у 17 општина у којима ће укупно бити отворено 90 бирачких места а право на изборима према подацима ОЕБС-а има око 109.000 бирача.

И овога пута изборе ће спроводити само представници ОЕБС-а, њих око 500, који ће након затварања гласачких места, изборни материјал доставити до Рашке и Врања где ће се гласови пребројавати.

Други круг председничких избора на Косову биће спроведен по истом принципу као и избори 6. маја, а бирачка места биће отворена од 7 до 20 часова.


#   полиција   јавни ред и мир   ОЕБС   други круг   бирачка места   изборни материјал
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима