Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pojačano prisustvo policije zbog izbora

rssBookmark and Share

19.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Kosovska policija će zbog održavanja drugog kruga srpskih predsedničkih izbora na Kosovu sutra pojačati prisustvo na severu pokrajine, izjavio je danas regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti.

Pojačano prisustvo policije zbog izbora

Hoti je rekao da će pripadnici kosovske policije, kao i u prvom krugu izbora 6. maja, biti prisutni u blizini biračkih mesta kako bi obezbedili mesta glasanja a u cilju očuvanja javnog reda i mira.

“Imaćemo skoro isti plan kao 6. maja i zajedno sa Kforom i Euleksom ćemo nadgledati celokupan proces što se tiče opšte bezbednosti. Pojačano prisustvo policije će biti u mešovitim sredinama kao i u neposrednoj blizini birališta kako bi bili očuvani javni red i mir”, rekao je Hoti.

On je dodao da će na severu Kosova i u mitrovičkom regionu na 13 lokacija biti 37 biračkih mesta i da će kosovska policija pokriti sve lokacije na kojima će osoblje Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) biti nadležno za proces izbora.

Izborni materijal za drugi krug predsedničkih izbora stigao je pre nekoliko dana na Kosovo, a izborne radnje za sutrašnje izbore sprovode predstavnici Misije OEBS-a.

Kao i na izborima 6. maja, glasaće se u 17 opština u kojima će ukupno biti otvoreno 90 biračkih mesta a pravo na izborima prema podacima OEBS-a ima oko 109.000 birača.

I ovoga puta izbore će sprovoditi samo predstavnici OEBS-a, njih oko 500, koji će nakon zatvaranja glasačkih mesta, izborni materijal dostaviti do Raške i Vranja gde će se glasovi prebrojavati.

Drugi krug predsedničkih izbora na Kosovu biće sproveden po istom principu kao i izbori 6. maja, a biračka mesta biće otvorena od 7 do 20 časova.


#   policija   javni red i mir   OEBS   drugi krug   biračka mesta   izborni materijal
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima