Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Претучен председник УРС-а у Врањској Бањи: Пази шта радиш, имаш жену и децу

rssBookmark and Share

Врање 10.02.2014. Блиц

Томислава Миловановића (34), лекара у Хитној помоћи, 9. фебруара око 22 сата у дворишту његове куће физички су напала четоврица непознатих нападача нанели му лакше повреде и прететили му.

Претучен председник УРС-а у Врањској Бањи: Пази шта радиш, имаш жену и децу

После указане медицинске помоћи у врањском Здравственом центру, локални функционер УРС-а пуштен је да се опоравља код куће. Претучени лекар је рекао да су му насилници претили “да пази шта радис, јер имаш жену и децу”.

- Доктор Миловановић потписао је захтев за смену председника Градске општине Врањска Бања Предрага Миленковића (СПС). У Врањској Бањи је 8. фебруара формирана нова владајуће већина, коју чине ДС, СНС и УРС.У власти није више СПС. После формирана нове власти, у петак сам рекао да очекујемо притиске, уцене и застрашивање одборника који су формирали нову коалициону већину. Признајем да овако бруталан напад на председника УРС-а нисам очекивао - рекао је др Урош Трајковић челник Градског одбора у Врању.

Због пребијања функционера странке у Врањској Бањи, председник Градског одбора УРС-а најавио је долазак потпредседнице Верице Калановић.
 
Градоначерник Врања и председник Градског одбора СПС-а Зоран Антић осудио је јуче напад на доктора Миловановића и одбацио шпекулације да иза напада стоје социјалисти.

Антић је рекао да се зна ко у Врањској Бањи бије и малтретира одборнике, али није обелоданио имена насилника. Недавно је у Врањској Бањи претучен директор ОШ “Предраг Девеџић” и локални фузнкционер СПС-а Бранислав Христић. Нападачи још нису откривени
 
УРС осудио напад на Миловановића
 
Уједињени региони Србије осудили су напад на председника општинског одбора УРС у Врањској Бањи Томислава Миловановића и оценили да је то доказ да се у Србији над политичким неистомишљеницима спроводи репресија.
 
"Напад је доказ да се у Србији још над политичким неистомишљеницима спроводи политика репресије, претњи и физичких обрачуна и то методама које памтимо из деведесетих година", наводи се у саопштењу УРС-а.
 
УРС тражи да надлежни органи хитно открију и казне починиоце напада и тиме покажу да је Србија, како наводе, заиста земља која иде ка Европи и која може сваком грађанину да гарантује безбедност и слободу изражавања мишљења.


#   Врање   Урош Трајковић   УРС   Зоран Антић   Врањска Бања   Томислав Миловановић   градске општине
@regionisrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима