Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pretučen predsednik URS-a u Vranjskoj Banji: Pazi šta radiš, imaš ženu i decu

rssBookmark and Share

Vranje 10.02.2014. Blic

Tomislava Milovanovića (34), lekara u Hitnoj pomoći, 9. februara oko 22 sata u dvorištu njegove kuće fizički su napala četovrica nepoznatih napadača naneli mu lakše povrede i pretetili mu.

Pretučen predsednik URS-a u Vranjskoj Banji: Pazi šta radiš, imaš ženu i decu

Posle ukazane medicinske pomoći u vranjskom Zdravstvenom centru, lokalni funkcioner URS-a pušten je da se oporavlja kod kuće. Pretučeni lekar je rekao da su mu nasilnici pretili “da pazi šta radis, jer imaš ženu i decu”.

- Doktor Milovanović potpisao je zahtev za smenu predsednika Gradske opštine Vranjska Banja Predraga Milenkovića (SPS). U Vranjskoj Banji je 8. februara formirana nova vladajuće većina, koju čine DS, SNS i URS.U vlasti nije više SPS. Posle formirana nove vlasti, u petak sam rekao da očekujemo pritiske, ucene i zastrašivanje odbornika koji su formirali novu koalicionu većinu. Priznajem da ovako brutalan napad na predsednika URS-a nisam očekivao - rekao je dr Uroš Trajković čelnik Gradskog odbora u Vranju.

Zbog prebijanja funkcionera stranke u Vranjskoj Banji, predsednik Gradskog odbora URS-a najavio je dolazak potpredsednice Verice Kalanović.
 
Gradonačernik Vranja i predsednik Gradskog odbora SPS-a Zoran Antić osudio je juče napad na doktora Milovanovića i odbacio špekulacije da iza napada stoje socijalisti.

Antić je rekao da se zna ko u Vranjskoj Banji bije i maltretira odbornike, ali nije obelodanio imena nasilnika. Nedavno je u Vranjskoj Banji pretučen direktor OŠ “Predrag Devedžić” i lokalni fuznkcioner SPS-a Branislav Hristić. Napadači još nisu otkriveni
 
URS osudio napad na Milovanovića
 
Ujedinjeni regioni Srbije osudili su napad na predsednika opštinskog odbora URS u Vranjskoj Banji Tomislava Milovanovića i ocenili da je to dokaz da se u Srbiji nad političkim neistomišljenicima sprovodi represija.
 
"Napad je dokaz da se u Srbiji još nad političkim neistomišljenicima sprovodi politika represije, pretnji i fizičkih obračuna i to metodama koje pamtimo iz devedesetih godina", navodi se u saopštenju URS-a.
 
URS traži da nadležni organi hitno otkriju i kazne počinioce napada i time pokažu da je Srbija, kako navode, zaista zemlja koja ide ka Evropi i koja može svakom građaninu da garantuje bezbednost i slobodu izražavanja mišljenja.


#   Vranje   Uroš Trajković   URS   Zoran Antić   Vranjska Banja   Tomislav Milovanović   gradske opštine
@regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima