Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Робу са КиМ за бутик у Штутгарту кријумчарио у аутобусу

rssBookmark and Share

Мердаре 29.04.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су прошлог уторка, на улазној страни контролног пункта Мердаре, спречили путника да у аутобусу прокријумчари гардеробу, патике, сатове и другу робу за коју постоји сумња да повређује право интелектуалне својине.

Робу са КиМ за бутик  у Штутгарту кријумчарио у аутобусу

Прекршај је откривен у аутобусу немачких регистарских ознака који је саобраћао на линији Приштина - Берлин.

На питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве за контролу, сви у аутобусу су одговорили одрично.

Међутим, детаљним прегледом пртљажника, у 5 торби је откривена већа количина кријумчарене робе која је била камуфлирана старим стварима. Ради се о непријављеном товару разних одевних предмета звучних имена, али сумњивог порекла.

Као власник непријављеног товара јавио се 47-годишњи путник ромске националности из Пећи, против кога је покренут прекршајни поступак.

Како је навео, робу је купио на пијаци у Косовом Пољу и у неколико продавница у Приштини, а носио је за брата који има бутик у Штутгарту.

У заплењеном товару налазило се скоро 100 горњих и доњих делова тренерки („најк“, „фила“, „гучи“), нешто више од 60 мушких каишева („барбери“, „армани“, „мерцедес“), 40 пари патика („најк“ и „адидас“), око 40 пари наочара за сунце („рејбан“, „прада“, „луј витон“), 20 качкета (“BMW“, „томи хилфингер“ „пума“), 9 сатова са називом „ролекс“ и готово 70 пари мушких чарапа.


#   Косово и Метохија   Мердаре   Приштина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   гардероба   интелектуална својина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима