Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Небојша је пре пет месеци отишао по личну карту и - нестао

rssBookmark and Share

Доња Трнава 28.12.2017. Бранко Јанаћковић, Блиц

Већ пети месец нема ни трага ни гласа од Небојше Младеновића – Шонета (19) из Доње Трнаве, који је нестао након што је 24. јула пошао у Ниш да преузме личну карту.

Нестали младић Небојша Младеновић - Шоне
Нестали младић Небојша Младеновић - Шоне

Његов отац Миодраг Младеновић, пријавио је полицији нестанак 27. јула и веома је забринут за синовљеву судбину јер је раније имао новчана дуговања па моли све који га препознају слике да јаве њему или полицији ако имају неке информације. Младић је није ишао у средњу школу јер је у трећем разреду напустио школовање.

- Био је летос у Београду где је радио као сезонски радник. Дошао је кући у Доњу Трнаву на 15 дана да би подигао документа. Међутим, када је 24. јула отишао до Ниша да преузме личну карту, више се никада није вратио, нити знам где је. Од тог дана зовем га на мобилни телефон који је непрекидно недоступан, а после тога добијам обавештење од оператера и да број није више у функцији. Из дана у дан надао сам се да ћу чути нешто о њему, али до данас ништа - прича забринути отац.

Миодраг каже да је његов син и раније, као малолетник био проблематичан и да је имао обичај да оде од куће на неколико дана, али да се од сада није никада десило да одуствује оволико дуго и да се не јави никоме.

- Од 14. до 17. године био је проблематичан, имао је нека ситнија кривична дела и дешавало се да оде од куће на седам до 10 дана. Ишао је од друга до друга, али би се или јавио на телефон или послао поруку. Сада нема ни гласа од њега, нити ико зна где је – ни мој старији син ни његови другови. Тог дана када је пошао по личну карту нисам приметио ништа неуобичајено у његовом понашању. Питао ме: „Тата, шта мислиш да ли ће данас да буде готова да могу да је подигнем“. Накнадно са сазнао да је подигао личну карту али не тог дана већ два дана касније 26. јула - поверава се Миодраг.

Небојша је, по очевим речима, дуговао новац неким младићима у износу од 500 до 1.000 евра, што би могао и да буде могући разлог његовог нестанка.

- Имао је дуг, не знам тачно колико, никада није хтео да ми исприча ништа о томе, ни како је настао ни коме је дуговао. Радило се о износу од око 500 до 1.000 евра. Продао сам неке ствари из куће да му дам паре да се раздужи, да буде миран, али не знам да ли је то учинио и колики је био дуг. Страх ме је да му се нешто није десило с тим у вези, да му неко није наудио. Само да некако сазнам да је жив и здрав, није битно где је и да ли жели да се врати - прича Миодраг на ивици суза.

Није имао пасош

Нестали младић није имао пасош а његов отац је провером преко полиције добио информацију да са личном картом није напуштао територију Србије у правцима ка Македонији и Црној Гори. Када је отишао од куће, са собом је имао ранац у којем је била дуксерица, али већину својих ствари није понео.

- Када је дошао из Београда донео је нову гардеробу које је тамо купио – мајице, патике, веш... Ништа од тога није понео са собом, све је оставио кући - каже отац.

Контакт

Забринута породица апелује на све који имају неку информацију о овом младићу или су га видели, да јаве Миодрагу Младеновићу на број телефона 061/3040927 или на број полиције 192.

Бранко Јанаћковић, Блиц


#   Доња Трнава   нестанак   10 дана   Небојша Младеновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима