Južna Srbija Info

Nebojša je pre pet meseci otišao po ličnu kartu i - nestao

rssBookmark and Share

Niš 28.12.2017. Branko Janaćković, Blic

Već peti mesec nema ni traga ni glasa od Nebojše Mladenovića – Šoneta (19) iz Donje Trnave, koji je nestao nakon što je 24. jula pošao u Niš da preuzme ličnu kartu.

Nestali mladić Nebojša Mladenović - Šone
Nestali mladić Nebojša Mladenović - Šone

Njegov otac Miodrag Mladenović, prijavio je policiji nestanak 27. jula i veoma je zabrinut za sinovljevu sudbinu jer je ranije imao novčana dugovanja pa moli sve koji ga prepoznaju slike da jave njemu ili policiji ako imaju neke informacije. Mladić je nije išao u srednju školu jer je u trećem razredu napustio školovanje.

- Bio je letos u Beogradu gde je radio kao sezonski radnik. Došao je kući u Donju Trnavu na 15 dana da bi podigao dokumenta. Međutim, kada je 24. jula otišao do Niša da preuzme ličnu kartu, više se nikada nije vratio, niti znam gde je. Od tog dana zovem ga na mobilni telefon koji je neprekidno nedostupan, a posle toga dobijam obaveštenje od operatera i da broj nije više u funkciji. Iz dana u dan nadao sam se da ću čuti nešto o njemu, ali do danas ništa - priča zabrinuti otac.

Miodrag kaže da je njegov sin i ranije, kao maloletnik bio problematičan i da je imao običaj da ode od kuće na nekoliko dana, ali da se od sada nije nikada desilo da odustvuje ovoliko dugo i da se ne javi nikome.

- Od 14. do 17. godine bio je problematičan, imao je neka sitnija krivična dela i dešavalo se da ode od kuće na sedam do 10 dana. Išao je od druga do druga, ali bi se ili javio na telefon ili poslao poruku. Sada nema ni glasa od njega, niti iko zna gde je – ni moj stariji sin ni njegovi drugovi. Tog dana kada je pošao po ličnu kartu nisam primetio ništa neuobičajeno u njegovom ponašanju. Pitao me: „Tata, šta misliš da li će danas da bude gotova da mogu da je podignem“. Naknadno sa saznao da je podigao ličnu kartu ali ne tog dana već dva dana kasnije 26. jula - poverava se Miodrag.

Nebojša je, po očevim rečima, dugovao novac nekim mladićima u iznosu od 500 do 1.000 evra, što bi mogao i da bude mogući razlog njegovog nestanka.

- Imao je dug, ne znam tačno koliko, nikada nije hteo da mi ispriča ništa o tome, ni kako je nastao ni kome je dugovao. Radilo se o iznosu od oko 500 do 1.000 evra. Prodao sam neke stvari iz kuće da mu dam pare da se razduži, da bude miran, ali ne znam da li je to učinio i koliki je bio dug. Strah me je da mu se nešto nije desilo s tim u vezi, da mu neko nije naudio. Samo da nekako saznam da je živ i zdrav, nije bitno gde je i da li želi da se vrati - priča Miodrag na ivici suza.

Nije imao pasoš

Nestali mladić nije imao pasoš a njegov otac je proverom preko policije dobio informaciju da sa ličnom kartom nije napuštao teritoriju Srbije u pravcima ka Makedoniji i Crnoj Gori. Kada je otišao od kuće, sa sobom je imao ranac u kojem je bila dukserica, ali većinu svojih stvari nije poneo.

- Kada je došao iz Beograda doneo je novu garderobu koje je tamo kupio – majice, patike, veš... Ništa od toga nije poneo sa sobom, sve je ostavio kući - kaže otac.

Kontakt

Zabrinuta porodica apeluje na sve koji imaju neku informaciju o ovom mladiću ili su ga videli, da jave Miodragu Mladenoviću na broj telefona 061/3040927 ili na broj policije 192.

Branko Janaćković, Blic

Komentara: 0


#   Niš   Donja Trnava   nestanak   10 dana   Nebojša Mladenović
@


 


[ Dodaj komentar ]