Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опљачкала Центар за културу и уметност, библиотеку и Завичаjни музеj

rssBookmark and Share

Алексинац 02.02.2015. Танјуг

Полициjа jе ухапсила Г.M.(42) из Aлексинца због сумње да jе злоупотребила службени положаj и оштетила Центар за културу и уметност, библиотеку и Завичаjни музеj у том месту за више милиона динара, саопштено jе из Полициjске управе у Нишу.

Опљачкала Центар за културу и уметност, библиотеку и Завичаjни музеj

Сумња се да jе Г.M. у периоду од октобра 2012. године до краjа септембра 2014. године, запослена у Центру за културу и уметност у Aлексинцу, обављаjући послове шефа рачуноводства, оштетила таj Центар, библиотеку "Вук Kараџић" и Завичаjни музеj за износ од близу два милиона динара тако што jе новац тих институциjа директно преносила на своjе приватне текуће рачуне, наводе из полициjе.

Сумња се да jе Г.M. подизала готовину благаjничким чековима са текућих рачуна поменутих установа, а коjе ниjе приказивала у благаjничким извештаjима па jе на таj начин оштетила њихов буџет за око милион динара, наводи се у саопштењу полициjе.

Сумња се да jе она плаћала приватне рачуне директно са рачуна ових установа и тиме их оштетила за око 144.000 динара, као и да jе фалсификуjући извештаjе правдала утрошак бужетских средстава прибављаjући на таj начин противправну имовинску корист у укупном износу од око три милиона динара, саопштила jе полициjа.

Полициjа ће, како се додаjе, поднети кривичне приjаве jош против два лица из Центра за културу и уметност и библиотеке због сумње да су извршила кривично дело несавестан рад у служби.

Oсумњиченоj Г.M. одређено jе задржавање до 48 сати, после чега ће бити спроведена Вишем jавном тужилаштву у Нишу, напомињу из полициjе.

 


#   Алексинац   хапшење   пљачка   крађа   Двери   злоупотреба службеног положаја   Центар за културу и уметност Алексинац   Вук Караџић библиотека   ревизија   Завичајни музеј   кривично дело
@SPDveri @cekulaleksinac @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима