Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стевић: Хтео сам себе да убијем и никог другог

rssBookmark and Share

15.09.2015. Белами портал

- Пукао сам, одлучио сам да пресудим себи. Није ми била намера да неког другог убијем и срећан сам што нико није страдао током мог хапшења – рекао је Ненад Стевић у својој одбрани пред Основним јавним тужилаштвом.

Стевић: Хтео сам себе да убијем и никог другог

Стевић је ухапшен у суботу у играоници „Венера“ у центру Ниша јер је, како је саопштила полиција, своју невенчану супругу М.М. држао као таоца.

Срђан Алексић, Стевићев адвокат истиче да је његов клијент био у стању психичког растројства те да је из тог разлога пребачен на психијатријско вештачење у Централни затвор у Београду.

- Стевић је у веома тешкој материјалној ситуацији. Из два брака има троје деце, а тренутно нема никаквих сталних прихода. Непосредно пре овог догађаја добио је информацију од једног пословног партнера да није у стању да му исплати очекивану суму. То га је много погодило и то је био окидач за све оно што се касније десило – објашњава Алексић.

Према његовим наводима, Стевића је супруга покушала да спречи у покушају самоубиства и због тога је са њим отишла у кафић.

- Тачно је да је он код себе имао револвер. То оружје је наследио од свог покојног брата, а носио га је са собом зато што није смео да га остави у стану у Лештанима јер се плашио да би могао да буде украден. Намера му је била да оружје остави код куће у Нишу, али се пре тога са супругом срео у граду – каже Стевићев адвокат.

Коментаришући то што је оружје било напуњено, Алексић истиче да је разлог за то био што је његов клијент имао озбиљну намеру да се убије.

- Он је озбиљан човек и његова одлука да себе лиши живота је била чврста. Да га полиција није у томе спречила вероватно би то урадио. Сада им је на томе захвалан. Велико олакшање је осетио када је чуо да нико није повређен. Тачно је да је он приликом полицијске акције испалио метак али, како је рекао, он се уопште не сећа како је дошло до опаљења. Био је у веома стресном стању и није управљао својим поступцима – казао је Алексић.


#   полиција   насиље   отмица   Срђан Алексић   Ненад Стевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима