Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stević: Hteo sam sebe da ubijem i nikog drugog

rssBookmark and Share

15.09.2015. Belami portal

- Pukao sam, odlučio sam da presudim sebi. Nije mi bila namera da nekog drugog ubijem i srećan sam što niko nije stradao tokom mog hapšenja – rekao je Nenad Stević u svojoj odbrani pred Osnovnim javnim tužilaštvom.

Stević: Hteo sam sebe da ubijem i nikog drugog

Stević je uhapšen u subotu u igraonici „Venera“ u centru Niša jer je, kako je saopštila policija, svoju nevenčanu suprugu M.M. držao kao taoca.

Srđan Aleksić, Stevićev advokat ističe da je njegov klijent bio u stanju psihičkog rastrojstva te da je iz tog razloga prebačen na psihijatrijsko veštačenje u Centralni zatvor u Beogradu.

- Stević je u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Iz dva braka ima troje dece, a trenutno nema nikakvih stalnih prihoda. Neposredno pre ovog događaja dobio je informaciju od jednog poslovnog partnera da nije u stanju da mu isplati očekivanu sumu. To ga je mnogo pogodilo i to je bio okidač za sve ono što se kasnije desilo – objašnjava Aleksić.

Prema njegovim navodima, Stevića je supruga pokušala da spreči u pokušaju samoubistva i zbog toga je sa njim otišla u kafić.

- Tačno je da je on kod sebe imao revolver. To oružje je nasledio od svog pokojnog brata, a nosio ga je sa sobom zato što nije smeo da ga ostavi u stanu u Leštanima jer se plašio da bi mogao da bude ukraden. Namera mu je bila da oružje ostavi kod kuće u Nišu, ali se pre toga sa suprugom sreo u gradu – kaže Stevićev advokat.

Komentarišući to što je oružje bilo napunjeno, Aleksić ističe da je razlog za to bio što je njegov klijent imao ozbiljnu nameru da se ubije.

- On je ozbiljan čovek i njegova odluka da sebe liši života je bila čvrsta. Da ga policija nije u tome sprečila verovatno bi to uradio. Sada im je na tome zahvalan. Veliko olakšanje je osetio kada je čuo da niko nije povređen. Tačno je da je on prilikom policijske akcije ispalio metak ali, kako je rekao, on se uopšte ne seća kako je došlo do opaljenja. Bio je u veoma stresnom stanju i nije upravljao svojim postupcima – kazao je Aleksić.


#   policija   nasilje   otmica   Srđan Aleksić   Nenad Stević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima