Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kako je tekla talačka drama - Otmičar pucao čim je policija krenula u akciju!

rssBookmark and Share

Niš 14.09.2015.

Nenad Stević (55) oteo bivšu suprugu M. M. (53) i pretio pištoljem. Žandarmi bacili šok-bombu, nakon čega je pucao, ali nikog nije pogodio
Otmičar supruge bio predstavnik Niša na Malti

Ovde se odigrala prava drama... Bašta igraonice „Venera “ u centu grada
Ovde se odigrala prava drama... Bašta igraonice „Venera “ u centu grada

Bilo je to kao hodanje po ivici žileta. Jedan pogrešan korak mogao je da dovede do tragedije jer je osumnjičeni tri sata držao bivšu ženu kao taoca i pretio napunjenim pištoljem. Strahovali smo da će ubiti suprugu ili sebe, kažu niški policajci koji su zajedno sa Žandarmerijom uspeli da uhapse Nenada Stevića (55) iz Leštana, koji je oteo bivšu nevenčanu suprugu M. M. (53) iz Niša.

Nezapamćena porodična drama počela je u subotu oko 22 sata, kada je Stević ženu pozvao telefonom da se sretnu da bi navodno rešili neke neraščišćene imovinske odnose.

Teški pregovori

- Čim su se našli, on joj je zapretio pištoljem i naredio joj da pođe s njim. Dok su išli ulicom, on ju je tukao. To su primetili prolaznici, koji su prijavili policiji. Oni su neko vreme bili na klupi u jednom parku da bi zatim prešli u baštu igraonice „Venera“, gde su seli za sto. Sve vreme pretio je da će ubiti i suprugu i sebe, kao i svakog ko mu bude prišao - kažu naši sagovornici iz istrage.

Tada je počela policijska akcija zahvaljujući kojoj se drama uspešno okončala.

- Tokom cele akcije bila sam na vezi sa kolegama koji su bili angažovani i koordinirala sam njihov rad - objašnjava Marija Stojanović, šef smene dežurne službe.

Danijel Leković, pomoćnik komandira policijske ispostave Medijana, rukovodio je obezbeđivanjem mesta događaja.

- Odmah smo blokirali saobraćaj, ali i pravce mogućeg bekstva osumnjičenog. Takođe, vodili smo računa da svi oni koji su se zatekli u blizini budu bezbedni tokom akcije, naročito stanari okolnih zgrada - kaže Leković.

Vladimir Ivanović, član pregovaračkog tima MUP Srbije, pokušao je da ubedi osumnjičenog da pusti žrtvu i odbaci oružje.

- Čovek je bio u stanju akutnog stresa. Postojala je realna opasnost da nekog povredi ili izvrši samoubistvo. Pokušavali smo da ga smirimo i da dobijemo na vremenu kako bismo uspešno sproveli taktičku akciju - objašnjava Ivanović.

Napunjeni „magnum“

Međutim, Nenad je sve vreme u krilu držao napunjeni „magnum 357“ i čim bi mu policija prišla, prislanjao bi ga na podbradak. Tek nakon dugog ubeđivanja pristao je da ženu pusti da ode do toaleta. Čim je ona zamakla, pripadnici Žandarmerije bacili su na njega šok-bombu. Da Nenad nije prezao da upotrebi oružje, dokazuje to da je tokom gušanja sa žandarmima ispalio jedan metak, koji nikoga nije pogodio.

Nebojša Petković, šef Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, naglasio je da je zajednička akcija policijskih službi i niške Žandarmerije uspešno odrađena.

- Bila je to veoma rizična akcija jer je ta osoba odbijala komunikaciju sa nama. Shvatili smo da nam je potrebna pomoć Žandarmerije i u saradnji s njima uspešno smo okončali akciju - kazao je Petković.

Nenadu Steviću određeno je zadržavanje do 48 sati zbog krivičnih dela izazivanja opšte opasnosti, nasilja u porodici i nedozvoljenog držanja oružja.

Oni su rešili talačku krizu... Pripadnici niške policije zajedno sa Žandarmerijom uspeli da bez žrtava okončaju dramu u centru Niša

Kako piše Kurir, M. M. je sa Nenadom bila petnaestak godina u vanbračnoj vezi iz koje imaju i maloletnu ćerku. On iz prethodnog braka ima dvoje dece. Njegova bivša supruga i sin su nakon vesti o ovom događaju stigli u Niš i molili su ga da se preda. Međutim, on nije poslušao ni njihove molbe, pa je silom savladan.

Žena ćuti

Srđan Aleksić, Stevićev advokat, ali i gradski većnik koji je bio dobro upoznat s njegovim radom u Nišu, kaže za Kurir da će mnogo toga biti jasnije nakon što njegov klijent bude saslušan u tužilaštvu.
- Idem na saslušanje kod tužioca jer me je Stević angažovao kao branioca. Zasad mogu da kažem samo da stvari nisu jednostavne i da je bio u stanju psihičkog rastrojstva kad je izvršio delo za koje se tereti - saopštio je Aleksić. Stevićeva bivša supruga M. M. nije želela da razgovara s novinarima.

Kako saznajemo, Stević je, prema biografiji na sajtu Kancelarije za saradnju s dijasporom Grada Niša, bio ugledan građanin, koji je čak ovaj grad predstavljao u inostranstvu.

Ugledni građanin

Nenad Stević (55) iz Leštana, koji je u subotu uhapšen nakon što je uz pretnje pištoljem kidnapovao vanbračnu suprugu M. M. (55), bio je ambasador Kancelarije za saradnju s dijasporom Grada Niša na Malti, prenosi Kurir.

- Stević je rođen u Leskovcu, osnovnu školu je završio u Nišu, a tu je i maturirao, i to u umetničkoj školi „Đorđe Krstić“. Na niškom Filozofskom fakultetu je diplomirao sociologiju, osnivač je i član Odbora za građansku inicijativu, u kojem je od velikih građanskih protesta 1996. pa do 2012. godine radio na primeni nekoliko značajnih projekata, među kojima su Škola za demokratiju, Škola za mlade lidere, te projekat za prevenciju narkomanije - navodi se na sajtu Kancelarije za saradnju s dijasporom.

On je od 1998. do 2002. godine radio u Gradskoj upravi Niša, gde je bio zadužen za komunikaciju s medijima i informisanje, a od 2002. do 2005. radio je kao savetnik pri Ambasadi SAD na projektu Development Alternatives Inc., u okviru kog je doprineo uspostavljanju gradskih uslužnih centara Niša, Subotice, Zrenjanina, Krupnja i Opštine Savski venac u Beogradu.

- Kancelarija za saradnju s dijasporom u Nišu ga je oktobra prošle godine imenovala za ambasadora na Malti s obzirom na to da je on živeo u ovoj zemlji i dobro je poznavao prilike u Nišu - kažu njegovi poznanici.

Stevićev poznanik iz Niša šokiran je ovim događajem jer je, kako kaže, Nenad ugledan Nišlija.
- Nenad jeste imao kuću kod Beograda, ali je veći deo života proveo u Nišu. Obavljao je do sada brojne funkcije, radio na raznim projektima i predstavljao je naš grad u inostranstvu - kaže sagovornik.

Tri krivična dela

Stević se tereti za tri krivična dela - za izazivanje opšte opasnosti, za koje je, s obzirom na to je izvršeno upotrebom vatrenog oružja, zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina. Takođe, odgovaraće i zbog nasilja u porodici, za koje je propisana kazna od šest meseci do pet godina, te za nedozvoljeno držanje oružja, za šta Krivični zakonik predviđa isto toliku kaznu.


#   Niš   policija   žandarmerija   otmica   Đorđe Krstić   Gradski većnik   Srđan Aleksić   Nenad Stević     krivični zakonik   policijska akcija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima