Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Više od 300 pripadnika policije i žandramerije traga za Monikom

rssBookmark and Share

Niš 25.12.2019. Južna Srbija Info

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je u Orešcu kod Knjaževca da više od 220 policijskih službenika intenzivno traga za dvanaestogodišnjom Monikom iz Suvog Dola, čiji je nestanak policiji prijavljen u petak popodne

Više od 300 pripadnika policije i žandramerije traga za Monikom

U potragu je jutros uključeno još oko 100 pripadnika policije.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je u Orešcu kod Knjaževca da više od 300 policijskih službenika intenzivno traga za dvanaestogodišnjom Monikom, čiji je nestanak policiji prijavljen u petak popodne.

„Od kada je majka prijavila njen nestanak, ovo je apsolutni prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U potrazi su angažovani pripadnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Iskoristili smo sve raspoložive resurse i ljudske i materijalne i koristimo ih i dalje kako bi pronašli devojčicu“, istakao je Rebić.

Direktor policije je, neposredno pre nego što je došao u Orešac, posetio roditelje male Monike, kako bi ih obavestio šta je policija do sada preduzela.

„Na osnovu dokaza do kojih smo došli smatramo da je izvršilac ovog krivičnog dela Ninoslav Jovanović iz Malče. Postoje dokazi da je on ukrao jedno vozilo u kom je policija pronašla njegove otiske i tragove koji ukazuju da je sa njim bila i Monika. Utvrdili smo da su jedno vreme boravili u ovom mestu, dok smo na drugom mestu pronašli Monikin ranac“, rekao je direktor i dodao da policija ima i izjave dva svedoka koji su potvrdili da su Jovanovića videli sa devojčicom.

Rebić je istakao da veruje da će policija u najskorije vreme pronaći devojčicu i dodao da će se tokom noći sa termovizijskim kamerama nastaviti pretraga terena. Sa direktorom policije u Orešcu su bili i načelnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru sa svojim policajcima, kao i najiskusniji operativci iz sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rebić je podsetio da je Jovanovića, koji je od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata, policija samo nekoliko dana po izlasku ponovo uhapsila, jer je na društvenim mrežama slao poruke neprimerene sadržine. On je u pritvoru bio do marta ove godine.

Komentara: 0


#   Niš   policija   MUP RS   Knjaževac   nestanak   otmica   Vladimir Rebić   Malča   PU Niš   Suvi Dol   Ninoslav Jovanović   Monika Karimanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima