Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Суђење осморици нишких жандарма: Сломљена футрола доказ за батине

Bookmark and Share

27.11.2015. Вечерње Новости, С. Ј. М.

На суђењу жандармима за пребијање премијеровог брата сведочио војни полицајац Саша Јовановић.

Суђење осморици нишких жандарма: Сломљена футрола доказ за батине

НОСИО сам службени пиштољ "глок" у футроли на десном боку, прекривен џемпером, када ме је неко од жандарма током батинања палицом ударио по боку и пиштољ је испао на плочник. У цеви није био метак, јер је то изричито забрањено када се налазимо на редовним задацима. Ово је на суђењу осморици нишких жандарма у Вишем суду у Београду испричао војни полицајац Саша Јовановић, који је прошле године претучен заједно са Андрејом Вучићем, Предрагом Малим и колегом Сашом Станковићем.

Оштећена футрола предата је у четвртак суду и уврштена у доказни материјал. На спољашњем пластичном делу виде се огреботине, а покидане су и две нитне које спајају два пластична дела. Александар Ћурчић, адвокат оптужених, педантно је анализирао та оштећења, па је утврђено да су крајеви нитни потпуно равни и да се уклапају. Да би упоредио донео је исту футролу.

Раније је у суду оптужени Бобан Лекић испричао да је један од четворице цивила током сукоба са жандармима потегао "глок" на шта је он први реаговао и избио му га из руке. Жандарми су рекли да је у цеви био метак.

Саша Јовановић је у четвртак навео да нико од њих четворице није вређао или напао жандарме, већ да су се само подигнутих руку бранили од удараца. Златка Гигића и Митра Милосављевића је препознао као жандарме који су га батинали, а Драгана Савића као жандарма који је изашао да их легитимише.

СЛУЧАЈНО СРЕО ВУЧИЋА
ВОЈНИ полицајац Саша Јовановић је рекао да је са колегом случајно срео Андреја Вучића, и да су се упутили у истом правцу. Како је објаснио, они су при сусрету са жандармима извадили документа и легитимације, а затим су "покушали да смире ситуацију"...


#   туча   жандармерија   виши суд   Саша Јовановић   суђење   Парада поноса   Андреј Вучић   Бобан Лекић   Предраг Мали   сведок   војна полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима