Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Suđenje osmorici niških žandarma: Slomljena futrola dokaz za batine

Bookmark and Share

27.11.2015. Večernje Novosti, S. J. M.

Na suđenju žandarmima za prebijanje premijerovog brata svedočio vojni policajac Saša Jovanović.

Suđenje osmorici niških žandarma: Slomljena futrola dokaz za batine

NOSIO sam službeni pištolj "glok" u futroli na desnom boku, prekriven džemperom, kada me je neko od žandarma tokom batinanja palicom udario po boku i pištolj je ispao na pločnik. U cevi nije bio metak, jer je to izričito zabranjeno kada se nalazimo na redovnim zadacima. Ovo je na suđenju osmorici niških žandarma u Višem sudu u Beogradu ispričao vojni policajac Saša Jovanović, koji je prošle godine pretučen zajedno sa Andrejom Vučićem, Predragom Malim i kolegom Sašom Stankovićem.

Oštećena futrola predata je u četvrtak sudu i uvrštena u dokazni materijal. Na spoljašnjem plastičnom delu vide se ogrebotine, a pokidane su i dve nitne koje spajaju dva plastična dela. Aleksandar Ćurčić, advokat optuženih, pedantno je analizirao ta oštećenja, pa je utvrđeno da su krajevi nitni potpuno ravni i da se uklapaju. Da bi uporedio doneo je istu futrolu.

Ranije je u sudu optuženi Boban Lekić ispričao da je jedan od četvorice civila tokom sukoba sa žandarmima potegao "glok" na šta je on prvi reagovao i izbio mu ga iz ruke. Žandarmi su rekli da je u cevi bio metak.

Saša Jovanović je u četvrtak naveo da niko od njih četvorice nije vređao ili napao žandarme, već da su se samo podignutih ruku branili od udaraca. Zlatka Gigića i Mitra Milosavljevića je prepoznao kao žandarme koji su ga batinali, a Dragana Savića kao žandarma koji je izašao da ih legitimiše.

SLUČAJNO SREO VUČIĆA
VOJNI policajac Saša Jovanović je rekao da je sa kolegom slučajno sreo Andreja Vučića, i da su se uputili u istom pravcu. Kako je objasnio, oni su pri susretu sa žandarmima izvadili dokumenta i legitimacije, a zatim su "pokušali da smire situaciju"...

Komentara: 0


#   tuča   žandarmerija   viši sud   Saša Jovanović   suđenje   Parada ponosa   Andrej Vučić   Boban Lekić   Predrag Mali   svedok   vojna policija
@


 


[ Dodaj komentar ]