Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Топлица и даље затрована

rssBookmark and Share

Топлица река 01.10.2012. Autor: Agencija TANJUG

Вода у реци Топлици од јутрос је изразито беле боје са великом количином пене, изјавио је Танјугу директор рибочуварске службе ''Јужна Морава Два'' Никола Кумановић.

Топлица и даље затрована

Кумановић је рекао да не зна о чему је тачно реч, те да ће више детаља бити познато након увиђаја надлежних инспекција које су о томе обавештене.

Он је рекао да у овом тренутку нема информацију да ли се број угинулих риба повећава.

Кумановић је подсетио да су рибочувари јуче у дужини од свега два километара прикупили чак око 7.500 угинулих риба.

"Права количина је знатно већа, јер је део однела вода, а једну количину су разнеле птице", казао је Кумановић.

У Топличком управном округу Танјугу је речено да је водопривредни инспектор Драгослав Ђордјевић на терену у Куршумлији поводом добијених информација да је вода у реци Топлици беле боје и са великом количином пене.

Вођа сектора рибочуварске службе ''Јужна Морава Два'' у Прокупљу Горан Тењовић изјавио је данас Танјугу да је у реци Топлици у Куршумлији ''катастрофа'' те да очекује да угинуле рибе доплутају и до реке у Прокупљу.

Иначе, инспекција министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања, обавила је ванредан инспекцијски надзор због угинућа рибе у реци Топлици у самој близини предузећа СИМПО ''Шик'' и ''Фригонајс''.

Завод за јавно здравље из Ниша извршио је узорковање отпадних вода, и по добијању резултата предузеће се све законом предвидјене мере,за то време угинуле рибе и даље плутају реком , и рзано се их птице.


#   Јужна Морава   Топлица река   Завод за јавно здравље   Топлица река
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима