Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишком и топличком крају 1.800 регистрованих зависника од наркотика

rssBookmark and Share

Ниш 28.06.2015. Актер,Бета, Јужна Србија Инфо

На подручју Нишавског и Топличког округа регистровано је 1.800 зависника од наркотика, али директор Института за јавно здравље Бранислав Тиодоровић изјавио је да је овај број само "врх леденог брега" и да је има много више зависника, њих око 3.000 према неким проценама

Фото: hemikalije.blogspot.com
Фото: hemikalije.blogspot.com

"Регистрација се обавља уколико особа зависна од наркотика дође у сукоб са законом. Сигурно има и оних који нису дошли у сукоб са законом, мада је употреба наркотика увек повезана са криминалом", рекао је Тиодоровић поводом Светског дана борбе против дроге који је у Нишу обележен акцијом "Школе без дроге – сигурно место за ђаке".

Тиодоровић је казао да породица, образовне установе и здравствене установе представљају јединствени систем борбе против дроге.

"Борба са наркоманијом почиње у породици, а најважније место заузима школа. У овој установи ученици треба да стекну не само знања и вештине за које се школују већ и да науче како да се одбране од пошасти каква је наркоманија", рекао је др Тиодоровић.

Он је додао да нема разлога за страх да би наркоманија у нашој земљи могла да превлада, како је то у неким другим земљама, али и да је сада је тренутак за веома озбиљан однос према овом проблему.

Програм "Школа без дроге-сигурно место за ђаке" који се у Србији реализује већ десет година, у Обреновићевој улици у Нишу данас је окупио већи број јавних личности и локалних музичких група. Сви они послали су поруку младима да треба да сачувају своје здравље и укључе се у борбу против наркоманије у школским клупама.

Акцију "Школа без дроге-сигурно место за ђаке" организовали су Удружење менаџера примарне здравствене заштите и Институт за јавно здравље Ниш уз подршку Министарства здравља, Министарства омладине и спорта, Специјалне болнице за лечење болести зависности, града Ниша, НЛБ банке и компаније "Дон Дон".


#   Ниш   дрога   Топлички округ   Нишавски округ   Институт за јавно здравље   Бранислав Тиодоровић   Завод за јавно здравље   Дон Дон   зависници   регистар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима