Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

УХАПШЕН: Радник Дистрибуције у Нишу примио мито од 1000 евра

rssBookmark and Share

Ниш 02.12.2015. Нишке Вести, Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су Ч.П.(1956.) из Ниша, контролора у ЕПС Дистрибуције-Регионалног центра ''Југоисток'' Ниш, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело примање мита.

УХАПШЕН: Радник Дистрибуције у Нишу примио мито од 1000 евра

Постоје основи сумње да је он у току новембра захтевао и, данас, примио 1000 евра, због непријављивања неправилности које су откривене на електричном бројилу оштећеног, који би избегао плаћање предвиђене новчане казне у износу од око 400.000 динара. Такође се сумња да је Ч.П. више пута долазио ненајављен код оштећеног и тражио да му преда новац.

Осумњиченом је одређено задржавање у трајању до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Ово је била синхронизована акција Нишке дистрибуције и Полиције, рекао је за Нишке Вести директор ЕПС Дистрибуције-Регионалног центра  ''Југоисток'' Ниш Дарко Булатовић. Он је подсетио да се само у Нишу украде 25% електричне енергије.

"Када знате да систем желе да преваре и радници и грађани,онда морате да чините све што можете да то искорените. Пре неколико дана је отпуштен један радник а пре месец дана њих неколико. Са оваквим акцијама ћемо наставити и учинићемо све да искоренимо малверзације било да су у питању наши суграђани или радници дистрибуције. Једнаке последице чекају и једне и друге." каже Булатовић за Нишке Вести.


#   Ниш   Југоисток   МУП РС   Електродистрибуција   Дарко Булатовић   радник   мито   Више јавно тужилаштво   Нишке вести     новчане казне
@EDJugoistok @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима