Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Укинут притвор бившем управнику нишког КПЗ-а

rssBookmark and Share

Ниш 15.03.2022. Јужба Србија, Нишке Вести

Дејан Панић, бивши управник КПЗ у Нишу пуштен је из притвора на онсову одлуке судије за претходни поступак посебног одељања за организовани криминал Вишег суда у Београду. Панић који је ухапшен децембра прошле године због сумње да је примао мито.

Илустрација
Илустрација

Он ће се бранити са слободе након што су саслушани сведоци укључени у тај случај, док је у притвору и даље Хидајет Јашаревић.

Из притвора је пуштена и затворски васпитач Снежана Миликић која се сумњиче да је посредовала у примопредаји новца-

Панић је ухапшен због сумње да је од Хидајета добио 5.000 евра како би помогао да његов пријатељ Дарко И., раније буде пуштен на условну слободу. Снежана Миликић, затворски васпитач се сумњичи да је посредовала у примопредаји новца.

У истој акцији ухапшен је и Дарко И. На наводну везу између Хидајета и управе нишког затвора упозоравао је и осуђеник Р.Х. који је писао српским органима, али и невладиним организацијама, суду у Стразбуру и ОЕБС – у, наводећи да Хидајет захваљујући својим везама, штити наркодилере који казну издржавају у Казнено поправном заводу. Специјално тужилаштво за организовани криминал је након хапшења саопштило да су службеници Казнено поправног завода током 2021. године, од осуђеника узимали по пет хиљада евра како би се позитивно изјаснили о њиховом условном отпусту пред надлежним судовима .

„Ова организована криминална група је током ове године створила план деловања за проналажење осуђеника који издржавају казну у КПЗ Ниш и који су испунили законски услов за подношење захтева за условни отпуст а који пристају да дају пет хиљада евра. Након пријема новца, сачинио би се извештај на основу којих би се представници КПЗ позитивно изјаснили пред надлежним судовима у циљу добијања отпуста осуђеника , даваоца мита“, навело је тужилаштво.


#   Ниш   мито   ОЕБС   КПЗ Ниш   Дејан Панић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима