Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велики пожар код Прокупља гаси и војска

rssBookmark and Share

Прокупље 01.09.2012. Autor : Agencija TANJUG

Агенција Танјуг јавља о ноћашњој ситуацији са пожарима: У атару села Ргаје у општини Прокупље избио је велики пожар , док је у селу преполац у самој близини адмонистративног прелаза Мердаре код Куршумлије пожар локализован.

Велики пожар код Прокупља гаси и војска

У атару села Ргаје у општини Прокупље избио је велики пожар који прети да захвати неколико стамбених објеката, речено је током ноћи Танјугу у ватрогасно спасилачкој јединици у том граду.

У ватрогасно спасилачкој јединици истичу да се пожар великом брзином шири према селу Нови Ђуревац, и наводе да у том пожару гори неколико хектара суве траве, ниског растиња и шуме.

Поред ватрогасаца, пожар гасе и припадници Војске Србије, који ће током целе ноћи остати да се боре са ватреном стихијом и спрече да захвати куће и објекте.

У селу Ргаје код Прокупља живи око 50 махом старијих становника, а у селу Нови Ђуревац, према којем се ватрена стихија тренутно шири, има око 100 становника.

У међувремену, пожар у селу Преполац, код административног прелаза Мердаре код Куршумлије, локализован је, али ватра на неколико места и даље тиња.

Ветар и неприступачан терен отежавају гашење ватре, која је, према речима надлежних служби, дошла са Косовске стране, и захватила је неколико хектара шуме, ниског растиња и суве траве.


#   Прокупље   пожар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима