Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вељовић: Полиција и Жандармерија гарантују безбедност

rssBookmark and Share

Мердаре 29.07.2013. Autor: Ag.

Директор полиције Милорад Вељовић изјавио је данас да су припадници полиције и Жандармерије гаранција за безбедност људима који живе у Копненој зони безбедности у општини Куршумлија.

Вељовић: Полиција и Жандармерија гарантују безбедност

"Уколико буде потребно, Жандармерија ће појачати своје присуство у овом делу куршумлијске општине", изјавио је Вељовић.

Он је обишао јединицу Жандармерије која је стационирана у селу Боровац, у којем се пре две недеље догодио оружани инцидент у којем је рањено шесторо Албанаца који су наоружани крали шуму.

Вељовић је, такође, рекао да ће сугерисати представницима Еулекса и међународним снагама на Косову да убудуће спрече упаде албанских шумокрадица на територију општине Куршумлија.

"Координација између припадника српских снага безбедности и снага безбедности са Косова је једини начин да се спрече евентуални инциденти у Копненој зони безбедности", рекао је он.

Вељовић није прецизно одговорио на питање због чега се Жандармерија повукла из села Матарове код Мердара али је рекао да ће се они тамо вратити уколико буде било потребе и да ће омогућити безбедан живот за све људе који тамо живе.

Вељовић је осим базе Боровац обишао и локацију где се догодио инцидент, на неких 300 метара од самог пункта, а одржао је и састанак са начелницима полиције из Прокупља и Куршумлије.


#   жандармерија   Мердаре
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима