Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veljović: Policija i Žandarmerija garantuju bezbednost

rssBookmark and Share

Merdare 29.07.2013. Autor: Ag.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da su pripadnici policije i Žandarmerije garancija za bezbednost ljudima koji žive u Kopnenoj zoni bezbednosti u opštini Kuršumlija.

Veljović: Policija i Žandarmerija garantuju bezbednost

"Ukoliko bude potrebno, Žandarmerija će pojačati svoje prisustvo u ovom delu kuršumlijske opštine", izjavio je Veljović.

On je obišao jedinicu Žandarmerije koja je stacionirana u selu Borovac, u kojem se pre dve nedelje dogodio oružani incident u kojem je ranjeno šestoro Albanaca koji su naoružani krali šumu.

Veljović je, takođe, rekao da će sugerisati predstavnicima Euleksa i međunarodnim snagama na Kosovu da ubuduće spreče upade albanskih šumokradica na teritoriju opštine Kuršumlija.

"Koordinacija između pripadnika srpskih snaga bezbednosti i snaga bezbednosti sa Kosova je jedini način da se spreče eventualni incidenti u Kopnenoj zoni bezbednosti", rekao je on.

Veljović nije precizno odgovorio na pitanje zbog čega se Žandarmerija povukla iz sela Matarove kod Merdara ali je rekao da će se oni tamo vratiti ukoliko bude bilo potrebe i da će omogućiti bezbedan život za sve ljude koji tamo žive.

Veljović je osim baze Borovac obišao i lokaciju gde se dogodio incident, na nekih 300 metara od samog punkta, a održao je i sastanak sa načelnicima policije iz Prokuplja i Kuršumlije.


#   žandarmerija   Merdare
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima