Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: Болница страве и ужаса

Bookmark and Share

31.08.2011. Аutor : JS

Само у последњих десет месеци у Здравственом центру у Врању догодили су се две мистериозне смрти, три самоубиства, туча лекара усред дана, сексуално узнемиравање сестара...

Пацијенти с југа Србије и не крију колико стрепе када бригу о свом здрављу треба да повере лекарима врањске болнице.

Због свега овога ову здравствену установу средином Септембра посетиће Зоран Станковић министар здравља како би озбиљно поразговарао са челним људима Врањског здравтственог центра.

Подсетимо,Дијана Маринковић (5) из села Ћуковац умрла је 8. јануара ове године на Дечјем одељењу од гушења услед јаке упале грла. Због сумње да јој нису пружили потребну помоћ, у току је судски поступак против Дарка Цивкаровског са одељења ОРЛ и анестезиолога Славише Каначког.

Четири месеца касније Ивана Стојанов (28) из Сувог Дола умрла је у КЦ у Нишу, званично од упале плућа. Њу су чак четири пута у два дана врањски лекари враћали кући без конкретне дијагнозе, да би је трећег дана хитно транспортовали у Ниш, где је умрла после девет дана борбе за живот.

Пацијент Слободан Стефановић (21) из села Трејак код Бујановца убио се у тоалету Хируршког одељења врањске болнице.

Прошле године у октобру, скоком са крова Интерног одељења убио се Станиша Трајковић (62) из Врања. На сличан начин пре неколико година извршио је самоубиство пацијент који је оболео од карцинома на одељењу ОРЛ.

Редакција ''Јужне Србије'' покушала је да дође до Уроша Трајковића директора ЗЦ Врање,али узалуд како нам је речено директор је тренутно на одмору.

-Од почетка године инспекција министарства здравља 23 пута долазила у Здравствени центар Врање, од чега 22 пута по пријави пацијената,Казао нам је наш добро обавештени извор из министарства здравља.

Последњи у низу страшних догађаја у овој здравственој установи јесте туча хирурга у сред радног времена.


#   Здравствени центар   Зоран Станковић   ЗЦ Врање   Ана Маринковић   Здравствени центар Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима