Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Bolnica strave i užasa

Bookmark and Share

31.08.2011. Autor : JS

Samo u poslednjih deset meseci u Zdravstvenom centru u Vranju dogodili su se dve misteriozne smrti, tri samoubistva, tuča lekara usred dana, seksualno uznemiravanje sestara...

Pacijenti s juga Srbije i ne kriju koliko strepe kada brigu o svom zdravlju treba da povere lekarima vranjske bolnice.

Zbog svega ovoga ovu zdravstvenu ustanovu sredinom Septembra posetiće Zoran Stanković ministar zdravlja kako bi ozbiljno porazgovarao sa čelnim ljudima Vranjskog zdravtstvenog centra.

Podsetimo,Dijana Marinković (5) iz sela Ćukovac umrla je 8. januara ove godine na Dečjem odeljenju od gušenja usled jake upale grla. Zbog sumnje da joj nisu pružili potrebnu pomoć, u toku je sudski postupak protiv Darka Civkarovskog sa odeljenja ORL i anesteziologa Slaviše Kanačkog.

Četiri meseca kasnije Ivana Stojanov (28) iz Suvog Dola umrla je u KC u Nišu, zvanično od upale pluća. Nju su čak četiri puta u dva dana vranjski lekari vraćali kući bez konkretne dijagnoze, da bi je trećeg dana hitno transportovali u Niš, gde je umrla posle devet dana borbe za život.

Pacijent Slobodan Stefanović (21) iz sela Trejak kod Bujanovca ubio se u toaletu Hirurškog odeljenja vranjske bolnice.

Prošle godine u oktobru, skokom sa krova Internog odeljenja ubio se Staniša Trajković (62) iz Vranja. Na sličan način pre nekoliko godina izvršio je samoubistvo pacijent koji je oboleo od karcinoma na odeljenju ORL.

Redakcija ''Južne Srbije'' pokušala je da dođe do Uroša Trajkovića direktora ZC Vranje,ali uzalud kako nam je rečeno direktor je trenutno na odmoru.

-Od početka godine inspekcija ministarstva zdravlja 23 puta dolazila u Zdravstveni centar Vranje, od čega 22 puta po prijavi pacijenata,Kazao nam je naš dobro obavešteni izvor iz ministarstva zdravlja.

Poslednji u nizu strašnih događaja u ovoj zdravstvenoj ustanovi jeste tuča hirurga u sred radnog vremena.


#   Zdravstveni centar   Zoran Stanković   ZC Vranje   Ana Marinković   Zdravstveni centar Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima