Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Задржана скоро тона "фејк" гардеробе

rssBookmark and Share

Градина 07.09.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су 5. септембра 2018. године, на улазу граничног прелаза Градина намењеног теретњацима, запленили готово тону гардеробе са ознакама познатих брендова, за коју се сумња да није аутентична.

Задржана скоро тона "фејк" гардеробе

Прекршај је откривен у камиону скопских регистарских ознака којим је 56-годишњи држављанин Македоније превозио више од 22,5 тона робе од Истанбула ка пијаци „Аризона“ у близини Брчког у БиХ.

Приликом прегледа товара, цариници су пронашли 903 килограма, односно скоро 2.000 одевних артикала за које се  сумња да повређују право интелектуалне својине.

Међу заплењеном робом највише је било мушке одеће: најмногобројније су кошуље - око 650 комада, затим мајице, пуловери, фармерке и  тренерке на којима су стајале ознаке светски познатих брендова попут „томи хилфигер“, „гучи“, „адидас“, „филип плејн“, „поло“, „барбери“, „лакост“, „армани“, „келвин клајн“ и др.

У спорном товару, за који се сумња да није оригиналан, нашло се и 500 метара постељног платна  са познатим ликовима из цртаних филмова (,,спајдермен“, ,,карс“ и ,,том и џери“).


#   Градина   царина   кријумчарење   гардероба   лажна   интелектуална својина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима