Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лажни "Гучи" и "Келвин Клајн": Задржано преко 2 тоне текстила на Градини

rssBookmark and Share

Градина 11.08.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су на Терминалу Градина прошле недеље запленили око две тоне кријумчарене текстилне робе из Турске, вредне готово 23.000 евра. За део робе постоји сумња да повређује право интелектуалне својине познатих робних марки.

Лажни "Гучи" и "Келвин Клајн": Задржано преко 2 тоне текстила на Градини

Прекршај на Градини је откривен када је анализом ризика камион суботичких регистарских ознака, чије је крајње одредиште била Рашка издвојен за детаљан преглед. У њему је поред уредно пријављене, пронађена и готово тона непријављене робе. Реч је о дечјим комплетима, дресовима, пешкирима и кухињским крпама. За део непријављене робе постоји и сумња да повређује право интелектуалне својине робних марки „адидас“ и „најк“.

Међу пријављеном робом пронађена је 121 ролна постељног платна, чија је укупна тежина преко једне тоне. За поменуто постељно платно постоји сумња да повређује право интелектуалне својине, јер се на њему налазе апликације дизнијевих јунака и омиљених дечјих ликова из цртаних филмова као што су „спајдермен'', „сунђер боб“, „патролне шапе“, „фроузен“, „хелоу кити“ и „карс“.

Како вредност заплењене робе прелази трећину вредности превозног средства, до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом задржан је и камион.


#   Градина   царина   кријумчарење   гардероба   интелектуална својина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима