Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Затрпан радник у базену

rssBookmark and Share

Велико Трњане 30.09.2011. Аutor : T.Stevanović |

Пред основним јавним тужилаштвом уз кривичну пријаву лесковачке полиције,а према званичном саопштењу овдашње ПУ, нашао се С. С. (49) грађевински предузимач из Власотинаца а због постојања основане сумње да је извршио кривично дело тешки прекршај противу опште сигурносзти људи.

Затрпан радник у базену

Лесковачка полиција основано сумња да је С.С. у својству власника грађевинско занатске радње из Власотинаца у својству подизвођача радова у селу Велико Трњане надомак лесковачке варошице Вучје, приликом изградње базена за воду за пиће и наводњавање у том месту , није предузео основне мере заштите на раду, на начин утврђен законом и пројектном документацијом.

Он је 13 августа ове године током извођења грађевинских радова на поменутом објекту направљеним пропустом изазвао обрушавање веће количине земље са откопа бетонског резервоара , услед чега је дошло до смрти радника М. П. из Сомбора.

Већи одрон земљишта изазвао је смрт несретног радника.

Лесковачка полиција такође је поднела кривичну пријаву и против С.П. (30) из Бечеја због постојања основане сумње да је извршио криовично дело непредузимање мера заштите на раду јер је он као одговорно лице на градилишту није предузео основне мере заштите на раду предвиђених Законом о безбедности и здрављу на раду, односно Правилником о правима и обавезама као и одговорностима у области опште безбедности и здравла на раду због којих је несрећни Сомборац окончао живот.

Истражни судија лесковачког Основног суда је "заборавним" руководиоцима одредио је једномесчне притворе.

У лесковачкој инспекцији рада, незванично сазнајемо, да велики број послодаваца на овдашњим градилиштима не испуњава минималне безбедносне услове рада радника, те да су они били принуђени да поднесу око педесетак прекршајних пријава , у послодњем кварталу, због непоштовања основних улсова за рад радника, међу којима су су више њих радили на црно без здраственог и пензионог осигурања.


#   полиција   Велико Трњане   истражни судија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима