Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zatrpan radnik u bazenu

rssBookmark and Share

Veliko Trnjane 30.09.2011. Autor : T.Stevanović |

Pred osnovnim javnim tužilaštvom uz krivičnu prijavu leskovačke policije,a prema zvaničnom saopštenju ovdašnje PU, našao se S. S. (49) građevinski preduzimač iz Vlasotinaca a zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teški prekršaj protivu opšte sigurnoszti ljudi.

Zatrpan radnik u bazenu

Leskovačka policija osnovano sumnja da je S.S. u svojstvu vlasnika građevinsko zanatske radnje iz Vlasotinaca u svojstvu podizvođača radova u selu Veliko Trnjane nadomak leskovačke varošice Vučje, prilikom izgradnje bazena za vodu za piće i navodnjavanje u tom mestu , nije preduzeo osnovne mere zaštite na radu, na način utvrđen zakonom i projektnom dokumentacijom.

On je 13 avgusta ove godine tokom izvođenja građevinskih radova na pomenutom objektu napravljenim propustom izazvao obrušavanje veće količine zemlje sa otkopa betonskog rezervoara , usled čega je došlo do smrti radnika M. P. iz Sombora.

Veći odron zemljišta izazvao je smrt nesretnog radnika.

Leskovačka policija takođe je podnela krivičnu prijavu i protiv S.P. (30) iz Bečeja zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kriovično delo nepreduzimanje mera zaštite na radu jer je on kao odgovorno lice na gradilištu nije preduzeo osnovne mere zaštite na radu predviđenih Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu, odnosno Pravilnikom o pravima i obavezama kao i odgovornostima u oblasti opšte bezbednosti i zdravla na radu zbog kojih je nesrećni Somborac okončao život.

Istražni sudija leskovačkog Osnovnog suda je "zaboravnim" rukovodiocima odredio je jednomesčne pritvore.

U leskovačkoj inspekciji rada, nezvanično saznajemo, da veliki broj poslodavaca na ovdašnjim gradilištima ne ispunjava minimalne bezbednosne uslove rada radnika, te da su oni bili prinuđeni da podnesu oko pedesetak prekršajnih prijava , u poslodnjem kvartalu, zbog nepoštovanja osnovnih ulsova za rad radnika, među kojima su su više njih radili na crno bez zdrastvenog i penzionog osiguranja.


#   policija   Veliko Trnjane   istražni sudija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima