Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Određen pritvor Vučku Manojloviću zbog silovanja

rssBookmark and Share

17.11.2013. Autor: Politika

Na predlog tužilaštva, istražni sudija doneo rešenje o pritvoru od 30 dana i odbio zahtev odbrane da osumnjičeni za silovanje bude u kućnom pritvoru

Određen pritvor Vučku Manojloviću zbog silovanja

U Višem javnom tužilaštvu u Nišu juče je saslušan Vučko Manojlović (68), osumnjičen da je prošlog četvrtka izvršio krivično delo silovanja, rečeno je u niškoj Palati pravde. Posle saslušanja, zamenik višeg tužioca dao je nalog a istražni sudija niškog Višeg suda Mirko Drašković doneo je rešenje kojim je osumnjičenom Manojloviću određen pritvor od 30 dana i protiv koga je pokrenuta istraga. Istovremeno je odbijen zahtev odbrane Vučka Manojlovića da mu se, uz nošenje elektronskog uređaja na nozi, odredi kućni pritvor tokom trajanja istrage jer, obrazloženo je, postoji opasnost uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

            Vučko Manojlović, najpoznatiji srpski osuđenik na smrt, koji je početkom ove godine pušten iz KPZ-a gde je proveo 28,5 godina, uhapšen je u noći između četvrtka i petka jer, saopštila je policija posle hapšenja, postoji osnovana sumnja da je izvršio silovanje Lj.M. (47) iz Niša koja je kod njega u kući radila kao spremačica.

            Prema rečima Momčila Kovačevića, advokata iz Niša i branioca osumnjičenog, Vučko Manojlović je na saslušanju u Višem tužilaštvu i Višem sudu u Nišu odbacio sve optužbe da je izvršio krivično delo silovanja. Izjavio je da se već nekoliko meseci viđao sa Lj.M., da je ona često dolazila kod njega i da je nameravao da se njom oženi. U četvrtak popodne oštećena je bila u njegovoj kući, gde su razgovarali i gde je došlo do svađe. Oštećena Lj.M., koja je prijavila silovanje policiji, tvrdi da ju je Vučko maltretirao i tukao, a onda i silovao. Osumnjičeni Vučko je izjavio da seksualnog odnosa nije bilo i da je Lj.M. od njega tražila da imovinu, kuću i okućnicu, prepiše na njeno ime, kako bi s njim zasnovala bračnu zajednicu i da je zbog toga što on nije na to pristajao inscenirala silovanje.

            Kako je Lj.M. ispričala policiji, tokom svađe je u jednom trenutku kratko otišla do kupatila, odakle je mobilnim telefonom pozvala prijateljicu i obavestila je o događaju u Vučkovoj kući. A onda je uspela i da pobegne na ulicu, gde ju je čekao taksi koji je poslala prijateljica s kojom je razgovarala telefonom dok je bila u kupatilu i koji je odvezao u policiju. Sve ove navode i krivicu koja mu se stavlja na teret Vučko je negirao na saslušanju, rekao nam je njegov branilac Momčilo Kovačević.

            Kako smo juče saznali, na medicinskom pregledu utvrđene su manje povrede na telu Lj.M., a juče je, na zahtev odbrane, naložen sudsko-medicinski pregled i osumnjičenog Vučka Manojlovića. Posle toga znaće se više o tome kakvog je kontakta uopšte bilo između njega i Lj.M. u četvrtak popodne, kada je ona prijavila silovanje.

            Vučko Manojlović je, u periodu od hapšenja 31.decembra 1984. i pomilovanja koje je dobio od predsednika Srbije Tomislava Nikolića početkom ove godine, skoro tri decenije proveo u zatvoru kao osuđenik najpre na smrt, a potom i na 40 godina zatvora, zbog otmice i ubistva. Pre toga bio je osuđen na pet godine zatvora zbog silovanja, koje je izvršio 1978.godine. Tu kaznu je izdržao, a po izlasku iz zatvora izvršio je otmicu i ubistvo zbog čega je ponovo zatvoren i osuđen.


#   policija   Vučko Manojlović   pritvor   istražni sudija   silovanje   kućni pritvor   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima