Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Докторка заборавила дрен у дојци пацијенткиње

rssBookmark and Share

23.09.2011. Аutor | S.Radović |

Страно тело заборављено у дојци Драгане Благојевић на Хирушком одељењу у Нишу приликом операције од тумора десне дојке коју је водила Др Лидија Ђорђевић, извадили су лекари прокупачке хирургије.

Докторка заборавила дрен у дојци пацијенткиње

Драгана тврди да је одмах након операције дојке осетила да нешто није у реду, али да су је лекари уверавали у супротно.

Драганин супруг Горан Благојевић у изјави за ''Јужну Србију'' каже да је његова супруга након операција са јаким боловима пуних годину дана одлазила на редовне контроле код Др.Лидије Ђорђевић, која је иначе на Хирушкој клиници у Клиничко болничком центру у Нишу оперисала његову супругу .

-Моја супруга је са јаким боловима годину дана одлазила на контроле код докторке која је извршила операцију , али она нам је казала да су болови ''нормални'' и да ће све бити уреду, Каже Горан и наглашава да ће против докторке која је оперисла његову супругу поднети тужбу као и против свих оних који су криви што је дрен остао у телу његове жене,како каже потрудиће се да се одговорни казне не само због његове супруге већ и због свих осталих којима се нешто слично десило, или може да се деси.

Он каже да је токум јучерашњег дана разговарао са докторком Лидијом Ђорђевић која му је у телефонском разговору како тврди Благојевић казала ''Да је дрен у дојци његове супруге заборавила да извади медицинска сестра,а не она'' .

Отпусну листу, након операције пре две године, потписла је између осталих и др Лидија Ђорђевић, која је и оперисала Драгану. У њој је констатовано да је операција успешна и да постоперативни ток протиче уредно и да је рана мирна.

Руководство Клиничког центра у Нишу упознато је са овим проблемом и најављује истрагу након које ће кривци бити кажњени .

Редакција ''Јужне Србије'' покушала је да дође до докторке Лидије Ђорђевић али нам се она није јављала на број телефона познат редакцији .

Драгани Благојевић која је опет морала под нож лекари Хирушког одељења опште болнице у Прокупљу из дојке су извадили дрен дугачак девет центиметара, пречника пет милиметара и она се како сазнајемо тренутно осећа боље.

 


#     медицинска сестра
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима